Els treballadors del Parador reclamen seguir treballant de manera permanent

Evitar el tancament durant cinc mesos l'any és la prioritat dels sindicats en les negociacions que s'han iniciat amb la direcció de la cadena

Els empleats de la Seu, Vielha i Arties s'han manifestat aquest dissabte, amb el suport de representants polítics locals

Mantenir les actuals condicions laborals i el funcionament durant tot l'any. Aquesta és la reclamació principal dels treballadors dels Paradors de Turisme de la Seu d'Urgell, Vielha i Arties, que s'han manifestat conjuntament aquest dissabte al migdia pels carrers de la capital de l'Alt Urgell.

Una trentena de persones han secundat la marxa, que ha començat a la plaça Catalunya i ha acabat davant del Parador. S'hi han adherit diversos representants polítics, com ara el regidor de Promoció Econòmica, Jordi Pallarès, el portaveu de Progrés, Òscar Ordeig, i el senador aranès del PSC Paco Boya. El portaveu dels treballadors, Carlos Benito Ruiz, ha detallat que en aquests moments s'està duent a terme negociacions entre la direcció i els sindicats.

La prioritat del col·lectiu és que es mantingui el Parador en funcionament tot l'any, per mantenir tant la condició de treballadors fixos com els clients fidels, alguns dels quals podrien deixar d'utilitzar els Paradors en cas que es tanquin cinc mesos l'any.

Si no s'arriba a un acord, els treballadors han convocat una nova vaga per Cap d'Any, els dies 31 de desembre i 1 de gener.

 

22 de desembre del 2012 a les 13:39. Economia i Turisme