Cabó ha acollit la 3a Trobada dels Obiols de Catalunya

La població alturgellenca té un 28,85% de persones amb aquest cognom, la densitat més alta del país

Un total de 69 persones han compartit aquest dissabte diverses activitats i un dinar

 

Aquest dissabte s'ha celebrat la tercera Trobada dels Obiols al nucli de Cabó, on gairebé el 30% dels seus habitants porten aquest cognom. La població alturgellenca és la de més alta densitat de persones que es diuen Obiols de Catalunya.

Pel que fa a la trobada, un total de 69 persones d'Adrall, Alinyà, Altafulla, Barcelona, Cabó, Mataró, Organyà, La Seu d’Urgell i Solsona, s'han retrobat per gaudir de diverses activitats, a més d'un dinar. Després de la presentació dels Obiols assistents, es va organitzar una visita guiada a l’interior de Sant Serni, a càrrec dels germans Josep i Pere Obiols, salesians i fills de Cabó. També es va projectar un audiovisual de la història del poble i de l’església de Sant Serni. En sortir, es va immortalitzar l’acte amb la tradicional foto de família.

Posteriorment, els Obiols van passejar pel nucli de Cabó acompanyats per en Lluís Bosa Obiols, que ha recuperat i reconstruït una espectacular premsa de vi ubicada a la plaça de l’Ajuntament. Bosa també és autor d’altres monuments, com el dedicat a Arnaldeta de Caboet, o el proper que s’inaugurarà a la memòria de Cebrià Baraut Obiols, monjo de Montserrat i historiador nascut a El Vilar de Cabó. El dinar es va fer al restaurant Cal Celso d’Alinyà.

La propera trobada es farà a Berga. Segons la pàgina web dels Obiols, "sembla que la tradició iniciada el 2007, amb la primera Trobada a Sant Vicenç d’Obiols, i la segona viscuda a Bagà, comença a arrelar amb força".

Cal recordar que hi ha una pàgina web www.obiols.cat que informa i divulga l’etimologia i diverses genealogies del cognom. Com a novetat d’aquest any s'ha creat el grup dels Obiols al Facebook.

29 de juny del 2009 a les 17:34. Societat