Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / 108 estudiants pirinencs inicien la selectivitat a la Seu

108 estudiants pirinencs inicien la selectivitat a la Seu

El Centre Cultural Les Monges acull novament les proves per als alumnes dels instituts Joan Brudieu, Pere Borrell de Puigcerdà i Hug Roger III de Sort Aquest és l'últim any que hi haurà matèries comunes, ja que a partir del 2010 els exàmens es triaran d'acord amb la carrera que es vol cursar
Selectivitat
09/06/2009 09:59

Un total de 108 estudiants del Pirineu realitzen, des de primera hora d'avui dimarts, les proves de selectivitat al Centre Cultural Les Monges. Els alumnes corresponen als instituts Joan Brudieu de la Seu d'Urgell, Pere Borrell de Puigcerdà i Hug Roger III de Sort.

Segons dades facilitades per la Universitat de Lleida, que gestiona els exàmens, la majoria d'inscrits provenen de l'ensenyament normal, si bé hi ha 5 alumnes que hi han accedit a través del Batxillerat Artístic, i que faran les proves a l’Escola Municipal d’Arts.

Per als estudiants de l'Alt Urgell, Cerdanya i el Pallars, la celebració de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a la Seu evita haver de desplaçar-se a Lleida o bé a Barcelona. Això permet afrontar-les amb més comoditat i també un estalvi per a les famílies, que anys enrera havien de pagar un desplaçament més llarg o fins i tot l'allotjament durant els dies d'exàmens.

Les PAU s’estructuren en dues parts: la primera inclou matèries comunes i consta d’exercicis de llengua catalana i literatura, llengua estrangera i història o filosofia. La segona part són tres exercicis corresponents a matèries de la via d’accés escollida per l’alumne i cursades a segon curs.

La qualificació definitiva de les PAU s’obté fent la mitjana ponderada entre la nota mitjana de l’expedient del batxillerat i la nota derivada dels exàmens que es fan durant les proves. La nota del batxillerat suposa el 60%; i la de les proves, el 40% d’aquesta qualificació definitiva.

Val a dir, però, que aquest és l'últim any que se seguirà aquest model. A partir de l'any vinent, desapareixeran les matèries obligatòries i els alumnes podran definir el seu perfil d'exàmen, d'acord amb la carrera que volen cursar. El canvi coincideix amb la implantació del nou Espai Europeu d'Ensenyament Superior, més conegut com Pla Bolonya, que ha generat controvèrsia entre els estudiants.