Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / ‘De la fusta a la forma: dos torners cara a cara’, exposició a la Seu d'Urgell dels torners Max Martín i Roger Pasqual

‘De la fusta a la forma: dos torners cara a cara’, exposició a la Seu d'Urgell dels torners Max Martín i Roger Pasqual

La mostra, que es podrà visitar a partir d’aquest dissabte 19 de setembre a la Sala La Cuina, es complementa amb dos tallers de torn oberts a la participació del públic
Exposició 'De la fusta a la forma: dos torners cara a cara'
16/09/2020 19:55

L’exposició "De la fusta a la forma: dos torners cara a cara", de Max Martín i Roger Pasqual, s'obrirà al públic aquest pròxim dissabte, 19 de setembre, a la Sala La Cuina de la Seu d'Urgell. La mostra es podrà visitar fins al 30 d’octubre.

La proposta cultural és el resultat de la tasca d’interpretació d’un torner envers l’altre. Durant poc més d’un any, Max Martín i Roger Pasqual s’han anat intercanviant peces de diferents formes, mides i acabats, per crear unes rèpliques de cadascuna d’elles segons la inspiració i la interpretació que un ha fet de l'altre.

"De la fusta a la forma: dos torners cara a cara" és un curiós resultat de parelles de peces que identifiquen els diferents estils amb tècniques molt acurades. En l'exposició també es poden veure 10 plafons que expliquen l’evolució tecnològica de la torneria.

Activitats complementàries

L’exposició "De la fusta a la forma: dos torners cara a cara" es complementarà amb dues propostes formatives: un curset de 3 dies i una experiència d’1 dia. Per més informació s'ha d'enviar un correu electrònic a o bé trucar al telèfon 660 17 17 10.

Pel que fa als cursets, es faran els dissabtes 17, 24 i 31 d'octubre (26 de setembre, 3 i 10 d'octubre) i s'acceptaran 3 alumnes (1 per torn). L'horari serà de matí o tarda, amb 3 hores per dia i de 9 a 10 hores en total. El programa inclou el primer dia la utilització de la gúbia (desbastar/esbiaixador) per fer una mà de morter/corró amb acabat amb oli alimentari. El segon dia es farà servir la gúbia com a instrument perfilador/esbiaixador. La peça a obtenir serà un canelobre amb acabat tapa porus i poliments de fricció. El tercer dia es farà servir el raspador per fer un bol amb acabats en cera.

El preu de la inscripció és de 160 euros per alumne. El cost inclou les classes, les fustes, els productes acabats i el paquet d'abrasius de diferents grans.

En relació amb les experiències d'un dia, tenen com a objectiu aportar als interessats un primer contacte amb el torn i la fusta. Els dies de les classes, 100 per cent pràctiques, seran el 26 de setembre, el 3 i 10 d'octubre. Hi haurà un alumne per torn. L'experiència tindrà una durada de dues hores. El programa inclou l'explicació del funcionament del torn; el cilindrar amb gúbia de desbastar, i fer una forma, polir-la i acabar-la amb oli o cera.

El preu de la inscripció és de 35 euros i inclou la fusta i els productes d'acabats.