Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / A punt la jornada de debat sobre els treballadors fronterers

A punt la jornada de debat sobre els treballadors fronterers

L'acte tindrà l'absència de la ministra andorrana de Treball i en el seu lloc hi intervindrà el secretari d'Estat, Jesús de Tena-Guillén S'hi debatrà els possibles canvis legislatius que darrerament l'Ajuntament de la Seu ha negociat amb el Ministeri de Treball
Frontera del riu Runer
19/11/2009 16:35

La sala d'actes de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell acollirà aquest dissabte al matí la jornada sobre la problemàtica dels treballadors transfronterers. L'objectiu és aportar-hi possibles solucions a aquesta realitat de prop d'unes 2.600 persones que diàriament es traslladen a Andorra per anar-hi a treballar, majoritàriament des de la Seu.

La jornada està organitzada per la UGT Terres de Lleida, a través del Centre d'Assessorament Transfronterer (CDT), amb la col•laboració de l'Ajuntament urgellenc i l'Associació de Treballadors Fronterers d'Andorra.

El debat s'iniciarà a les 11 del matí i serà inaugurat per la tinent d'alcalde de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Teresa Casassas, i la secretària general d'UGT Terres de Lleida, Rosa Palau. La jornada seguirà amb la intervenció del secretari general de la Unió sindical d'Andorra (UsdA), Gabriel Ubach.

A tres quarts 12, començarà una taula-col•loqui que finalment no comptarà amb la ministra de Salut, Benestar i Treball, Cristina Rodríguez. El seu lloc l'ocuparà el secretari d'Estat, Jesús de Tena-Guillen Guerrero. També hi prendran part tres diputats al Congrés espanyol: Isabel López (PSC-PSOE), Carles Campuzano (CiU) i Joan Tardà (ERC).

La jornada serà clausurada a les 13 hores per l'alcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i el secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Àlvarez. Sobre aquest acte, Batalla ha volgut subratllar la importància de la seva celebració i ha afegit que se suma a d'altres accions realitzades recentment per l'equip de govern municipal. L'objectiu és impulsar canvis legislatius a través del Congrés els Diputats, així com el conveni laboral hispano-andorrà en favor d'un col•lectiu molt important per a la ciutat de la Seu.

El mes de maig passat es va presentar públicament l'estudi La realitat dels treballadors fronterers amb Andorra, encarregat pel Consistori urgellenc i elaborat per l'advocat i expert en Dret Comunitari, Joaquim Llimona. D'aquest estudi se'n va desprendre com a principal conclusió que un dels obstacles del treballador fronterer és la manca d'harmonització de les prestacions de la Seguretat Social.

Una altra acció important realitzada directament per l'alcalde urgellenc ha estat la visita que va realitzar el setembre passat al ministre espanyol de Treball, Celestino Corbacho, a qui li va exposar les problemàtiques dels transfronterers. Batalla i Corbacho van acordar establir una interlocució permanent per abordar la situació del col.lectiu.