Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acadèmia 1750 porta a la Seu el concert 'El Viatge del Rei'

Acadèmia 1750 porta a la Seu el concert 'El Viatge del Rei'

La nova proposta del Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) es podrà escoltar aquest dissabte, 20 d'agost, a la Sala de la Immaculada, a les 22 hores
Acadèmia 1750
19/08/2016 10:50

El Festival de Música Antiga dels Pirineus (FeMAP) porta aquest dissabte, a les 22 hores, a la capella de la Immaculada de la Seu d'Urgell, la formació Acadèmia 1750, que interpretarà el concert El Viatge del Rei.

El 4 de desembre de 1700, el jove Felip d’Anjou, nét de Lluís XIV, partia de Versalles cap a Espanya per ser coronat rei. Un total de 20 músics acompanyaven el futur monarca cap a la frontera, però no van entrar en territori espanyol, on la música que es composava era d’influència italiana. El programa que es podrà escoltar recull, de la mà de dos especialistes en el tema (Hèléne Delalande i Gilles Colliard), la música que va acompanyar el nou rei en aquell viatge: una selecció d’àries de les òperes més representatives dels grans noms de la lírica versallesca combinada harmoniosament amb la música instrumental de la mateixa època.

El concert inclou obres de M.A.Charpentier, F. Couperin, , J.M. Leclaire, J.B. Lully, M. Marais i J.Ph Rameau. Les entrades de forma anticipada a través de la pàgina web del FeMAP.

Interpretació històrica

Nascuda el 2006, en el marc del Festival de Músiques de Torroella, l'Acadèmia 1750 està formada per músics que són membres de coneguts projectes orquestrals internacionals amb un interès comú per la interpretació històrica i per aprofundir en el camp dels instruments originals. A la Seu hi seran presents Hélène Delalande (mezzo-soprano), Joan Bosch (traverso), Anne Gaurier (viola da gamba), Eva del Campo (clave) i Gilles Colliard (violí i direcció).