Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acció de la Fundació Miranda per substituir el filferro d'arç d'una finca forestal a Coll de Nargó

Acció de la Fundació Miranda per substituir el filferro d'arç d'una finca forestal a Coll de Nargó

L'entitat considera aquest material, actualment prohibit, perillós per a la fauna i els ramats, i el reemplaçarà per un altre tipus de delimitació. La jornada de voluntariat es durà a terme aquest dissabte
Acció de la Fundació Miranda per substituir el filferro d'arç d'una finca forestal a Coll de Nargó
07/11/2019 13:05

La Fundació Miranda ha començat a habilitar, a Coll de Nargó, les 400 hectàrees de terreny per on es mouran els cavalls recuperats que aquesta setmana passada van fer la transhumància des de la serra de Catllaràs fins al municipi alturgellenc de Coll de Nargó. L'entitat, que té la seva seu central al Berguedà, treballa per la cura de cavalls que han patit maltractaments o han estat abandonats i enguany s'ha proposat incrementar la seva presència a l'Alt Urgell, on els exemplars equins passaran l'hivern abans de tornar a la comarca veïna a la primavera.

Dins d'aquestes primeres accions, la Fundació Miranda organitza per aquest dissabte, dia 9, una jornada de voluntariat per retirar d'aquesta finca les línies de filferro d'arç. Aquest sistema de tanca actualment està prohibit però encara és present en molts indrets i, segons l'entitat, és perillós tant per als cavalls com per als ramats de bestiar i la fauna salvatge.

Rosa Galindo, portaveu de la Fundació Miranda, ha explicat a RàdioSeu que volen retirar aquest tipus de filferro perquè pot fer mal tant als animals com a les persones. Galindo ha remarcat que el que es farà és substituir de manera simultània el sistema d'arç per un altre tipus de fil de tancament, considerat com no perillós, perquè la finca ha d'estar igualment delimitada per evitar que els cavalls s'escapin.

L'activitat és oberta a tothom i la trobada dels participants serà a les 9 del matí al Bar-Forn Tahussà. A banda de tota la gent que s'hi vulgui sumar, es comptarà amb la presència de voluntaris del col·lectiu 'Per una Catalunya neta' i la col·laboració de l'Ajuntament de Coll de Nargó.