Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord de Càritas d'Urgell i La Caixa per finançar microcrèdits

Acord de Càritas d'Urgell i La Caixa per finançar microcrèdits

El projecte vol facilitar la creació de petites empreses i en farà un seguiment. S’adreça sobretot a majors de 45 anys, dones, discapacitats, aturats i immigrants
Microcrèdits
14/02/2008 17:50

El Bisbe d’Urgell i Copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives; i el Delegat General de "la Caixa" a Lleida, Joan Ramon Fuertes, han signat un conveni de col•laboració per al finançament de microcrèdits. L'acord entre l'entitat financera i Càritas Diocesana d'Urgell facilitarà les operacions de préstec de petites quantitats dirigides a persones amb dificultats per accedir al sistema tradicional de crèdit. Alhora, recolzarà i fomentarà la creació de projectes innovadors de persones amb caràcter emprenedor.

L’objectiu de Càritas amb aquest projecte és que les persones amb dificultats per accedir de manera convencional a un crèdit per fer operativa la seva pròpia empresa puguin fer-ho amb garanties de continuïtat i seguiment per part de la institució.

Càritas podrà incorporar al seu programa laboral un nou recurs que aprofiti alhora l’àmplia xarxa de la institució i faciliti les eines necessàries a les persones candidates. També es vol oferir els serveis i la capacitat de gestió reconeguda de La Caixa, que s’encarregarà dels tràmits, el seguiment personalitzat de cada projecte de microcrèdit i de donar el suport humà que els cal a les persones que endeguen aquests nous projectes de desenvolupament econòmic i humà.

El criteri de concessió dels microcrèdits de MicroBank de "la Caixa" atén fonamentalment a la confiança i la viabilitat dels projectes a finançar, que no requereixen de les garanties i avals necessaris per a accedir als crèdits del sistema financer tradicional.

Aquests crèdits prioriztaran persones més grans de 45 anys, dones, discapacitats, aturats de llarga durada, famílies monoparentals i població immigrada. L'import mitjà dels préstecs oscil•la entre els 8.000 i els 15.000 euros i el termini de reemborsament és de 4 anys a un interès molt avantatjós.

Per donar resposta a les necessitats de la societat actual, “la Caixa” va començar a desenvolupar el Programa de Microcrèdits Socials el juliol de l’any 2000 i, des de llavors, s’ha consolidat com l’entitat privada que més recursos destina a la promoció de les microfinances a Espanya, amb 36,4 milions d’euros invertits i un total de 2.624 microcrèdits concedits. A la província de Barcelona, fins ara “la Caixa” ha constituït 257 operacions de crèdit per un import de 3,5 milions d'euros.