Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord del Parlament per estudiar bonificacions al túnel del Cadí per a empreses

Acord del Parlament per estudiar bonificacions al túnel del Cadí per a empreses

CiU recolza la proposta dels grups de govern, però exigeix que la mesura s'inclogui als pressupostos de l'any vinent. El descompte contemplaria les empreses amb domicili fiscal a l'Alt Urgell, el Berguedà i Cerdanya
Túnel del Cadí
10/10/2007 16:47

El Parlament de Catalunya ha aprovat avui per unanimitat una proposta dels grups del Govern per encomanar al Grup de Treball de peatges que estudiï la possible aplicació de les màximes bonificacions al túnel del Cadí, per a empreses amb domicili fiscal a les comarques d’Alt Urgell, la Cerdanya i el Berguedà.

CiU s’hi ha sumat a la proposta, segons explica el diputat Albert Batalla, per coherència amb la proposta que ells mateixos havien presentat el juny passat en el mateix sentit, però que en aquell cas va ser rebutjada pel PSC, ERC i ICV. En aquell cas, CiU demanava la plena gratuïtat per a les empreses de la zona.

Albert Batalla valora positivament la proposta, però creu que “es pot interpretar com una simple voluntat de dilatar el tema, ja que només reclama l’estudi de les possibilitats, no una mesura concreta”. Per això, Batalla creu que “si bé el vot de CiU avui és coherent, no ho és l’actitud del Tripartit”. En aquest sentit, el parlamentari urgellenc entén que “mentre ICV defensa propostes genèriques per presentar-les a l’estudi del Grup de Peatges, sense concrecions, ERC es posiciona obertament a favor de les bonificacions, per després votar-hi en contra”.

En qualsevol cas, Batalla reclama que el pressupost de 2008 contempli una partida destinada a les bonificacions per a les empreses de Berguedà, Alt Urgell i Cerdanya pel peatge del Túnel del Cadí. CiU té intenció de seguir presentant propostes perquè es concreti la mesura.