Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord entre Andorra i la Creu Roja per agilitzar la gestió d'ajuda humanitària

Acord entre Andorra i la Creu Roja per agilitzar la gestió d'ajuda humanitària

L'objectiu és alleugerir burocràcia en les intervencions internacionals
23/01/2012 16:25

El Ministeri d’Afers Exteriors d'Andorra i el Comitè Internacional de la Creu Roja han signat avui un acord administratiu de col·laboració per a la gestió de contribucions d’Andorra en concepte d’ajuda humanitària. La signatura l'han fet la directora d’Afers Multilaterals i Cooperació, Gemma Cano, i la cap de Recursos Externs de Creu Roja, Agathe Stricker.

L’acord ha de permetre agilitzar els procediments per al pagament de les contribucions que faci el Govern d’Andorra. Actualment, a l’hora de respondre a una emergència internacional, el temps que transcorre entre la crida d’emergència i el pagament efectiu de la contribució és d’entre 4 i 6 setmanes. Amb la signatura de l’acord amb el Comitè Internacional de la Creu Roja, aquests procediments es podrien resoldre de manera  immediata, a través d’una ordre per desbloquejar els fons disponibles.

L’ajuda humanitària té per objectiu salvar vides i alleugerir el patiment d’una població afectada per un conflicte o bé una catàstrofe natural o humana.