Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord entre Catalunya, Andorra i França sobre la gestió de la fauna salvatge

Acord entre Catalunya, Andorra i França sobre la gestió de la fauna salvatge

L'objectiu és millorar la coordinació en el seguiment d'animals alliberats i d'espècies cinegètiques. El memoràndum també inclou el Conselh Generau d'Aran
Signatura de l'acord transfronterer sobre fauna salvatge (Foto: Govern d'Andorra)
30/04/2019 17:45

Els governs de Catalunya, Andorra i França i el Conselh Generau d'Aran han signat aquest dimarts un memoràndum per millorar la "gestió coordinada transfronterera als Pirineus" en matèria de fauna salvatge i espècies cinegètiques. Aquest acord té com a objectiu augmentar l'eficàcia dels serveis i actuacions comunes, pel que fa a planificació, seguiment i gestió, actuacions tècniques, vigilància, inspecció i formació de personal.

El síndic d'Aran, Carlos Barrera, ha expressat la satisfacció de totes les parts en rubricar-se un memoràndum que "consolida el futur i permet tenir criteris homogenis per treballar en una mateixa línia". Per tal de fer-ne seguiment i control, es constitueix una Comissió formada per dos representants de cada administració, que es reunirà com a mínim un cop l'any. El grup s'encarregarà de definir les actuacions a realitzar en el marc d'aquest acord, el control, el seguiment, el calendari de treball i l'intercanvi d'informació.

Els darrers anys, les quatre institucions ja han treballat conjuntament en matèria de medi ambient, tot impulsant diverses accions coordinades. En concret, una col·laboració activa entre l'Oficina Nacional de Caça i Fauna Salvatge francesa (ONCFS) i el Cos d'Agents Rurals del DARP per a la realització de serveis fronterers en temes de medi ambient, caça i fauna salvatge. També existeix col·laboració entre el Conselh Generau d'Aran i la Generalitat de Catalunya a través de la Comissió Bilateral, i entre el Govern d'Andorra i la Generalitat en projectes ambientals transfronterers.

Per tal de concretar els termes de la col·laboració, totes les parts han signat a Andorra el memoràndum d'entesa, vigent per als pròxims quatre anys. L'han rubricat la secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà i el director general dels Agents Rurals del Departament d'Agricultura Ramaderia, Pesca i Alimentació, Marc Costa per part de la Generalitat de Catalunya; el Síndic del Conselh Generau d'Aran, Carlos Barrera; i per part del Govern d'Andorra el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell; i el director del Cos de Banders, Miquel Rossell.