Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord per a un ERTO als treballadors dels menjadors escolars de l'Alt Urgell

Acord per a un ERTO als treballadors dels menjadors escolars de l'Alt Urgell

El Departament d'Educació abonarà el 30% del sou que haguessin perdut en passar a l'atur. Intersindical-CSC ha comunicat que veu bé l'acord amb la plantilla tot i mostrar el seu rebuig als expedients de regulació
Consell Comarcal de l'Alt Urgell
07/04/2020 12:05

L'empresa pública IAUSA, que gestiona els menjadors escolars de l'Alt Urgell, ha arribat a un acord amb la plantilla per presentar un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) en el marc de l'actual aturada d'activitat a causa de les mesures de prevenció contra el coronavirus.

Des d'IAUSA han explicat que, amb l’objectiu de garantir les retribucions dels treballadors i treballadores durant el període de suspensió temporal dels seus contractes, el departament d'Educació abonarà el 30 per cent del sou que haguessin perdut en passar a l'atur.

La Intersindical-CSC, que ha mantingut converses amb el Consell Comarcal malgrat no tenir representació sindical, ha valorat positivament l'acord. Tot i lamentar que s'hagi hagut d'adoptar aquesta mesura, i que no han entrat a negociar-la, des del sindicat han assenyalat que n'han fet un seguiment i han parlat amb l'ens comarcal "perquè fos beneficiós per a totes les parts". I-CSC ha subratllat que "gràcies al Departament d'Educació de la Generalitat, les seves treballadores recuperaran el 30% que haguessin perdut en passar a l'atur". De l'acord també n'han destacat que "l'empresa els comptabilitza aquest període, cosa que fa que no perdin ni vacances ni pagues extres".

La Intersindical ha volgut recordar que estan en contra dels ERTO "i encara més en empreses parapúbliques", però que els valoraran "quan es fan per força major i estat d'alarma com és el cas", perquè "totes les treballadores hauran de recuperar el seu lloc de treball després de l'aixecament d'aquest estat excepcional. L'organització conclou que "es demostra un cop més que parlant la gent s'entén, i totes i tots hi sortim guanyant", i esperen que "quedin en l'oblit les pràctiques de l'actual president comarcal de l'Alt Urgell, en referència al fet que, just a l'inici de l'actual crisi sanitària, Miquel Sala va decidir aplicar l'ERTO sense consultar ni la plantilla ni els socis de govern d'ERC. En aquest sentit, han aconsellat a la plantilla que implanti un comitè d'empresa.

Intersindical rebutja l'ERTO a Doctus

D'altra banda, la Intersindical ha expressat el rebuig a l'ERTO anunciat pel centre mèdic Doctus. El portaveu del sindicat a l'Alt Urgell, Xavi Munt, qüestiona "com es pot validar un ERTO a una clínica privada com Doctus a la Seu d'Urgell" i, des de les xarxes socials, ha tramès la pregunta als departaments de Sanitat i de Treball de la Generalitat.

A banda de la Seu, a la demarcació de Lleida aquesta empresa també compta amb centres a Tremp, Balaguer i Tàrrega. La companyia es dedica a la prestació de serveis de salut en més d'una vintena d'especialitats.