Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord per desconvocar la vaga de recollida d'escombraries a l'Urgellet

Acord per desconvocar la vaga de recollida d'escombraries a l'Urgellet

Empresa i treballadors han pactat finalment una millora de les condicions laborals. L'aturada estava prevista a partir de divendres, tot coincidint amb la Festa Major de la Seu
Contenidors de recollida selectiva a la Seu
22/08/2017 10:35

L'empresa Urbaser, concessionària de la recollida d'escombraries als municipis de l'Urgellet, ha arribat a un acord amb els treballadors per tal de desconvocar la vaga que s'havia anunciat per als propers dies, entre el 25 i el 30 d'agost. El pacte entre les dues parts ha permès suspendre l'aturada, que hauria coincidit en dates amb la Festa Major de la Seu d'Urgell.

Aquest dilluns a la nit, representants de la companyia i dels empleats es van reunir novament i finalment van acordar una millora de les condicions laborals i salarials. Des del sindicat CCOO, que ha participat de les negociacions, han detallat que l'acord preveu, entre d'altres punts, l'augment salarial d'acord amb l'increment de l'IPC, a més a més del reconeixement de quatre categories de treballadors i de la pausa de vint minuts per esmorzar.

Els responsables sindicals s'han mostrat satisfets pel contingut del nou conveni, que tindrà una vigència de cinc anys. L'empresa té 18 treballadors i s'encarrega de la recollida i tractament de deixalles mitjançant la concessió per part de la Mancomunitat d'Escombraries de l'Urgellet, quen engloba els municipis del nord de l'Alt Urgell.

L'alcade de la Seu, Albert Batalla, s'ha felicitat de l'acord entre ambdues parts i ha expressat "l'agraïment a empresa i treballadors per l'esforç d'entesa", com també "la feina de la Mancomunitat d'Escombraries" per desbloquejar el conflicte. Batalla hi ha afegit que "una Festa Major amb vaga hauria estat més difícil per a tots". De la seva part, el tinent d'alcalde de la Seu i president del Consell Comarcal de l'Alt Urgell, Jesús Fierro, també ha agraït "el seny i el sentit comú que ha posat tothom en aquesta negociació" per tal de "facilitar les coses, perquè la Festa Major han de ser uns dies de gaudi amb civisme".

El president de la Mancomunitat d'Escombraries, Ricard Mateu, ha comentat que "s'han fet els esforços que calgués perquè es desconvoqués la vaga i s'arribés a una entesa". Mateu recorda que, tot i ser una empresa, Urbaser "presta un servei públic i una vaga hauria afectat molt negativament tots els municipis" i especialment la Seu, en el marc de la Festa Major de la ciutat.