Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord per millorar el rec del marge esquerre del Segre, entre Alàs i el Pla

Acord per millorar el rec del marge esquerre del Segre, entre Alàs i el Pla

El Parlament també ha aprovat per unanimitat l'obra. Inclou els municipis d'Alàs i Cerc, la Seu i Ribera d'Urgellet i està pendent des del 2001
12/12/2007 17:14

A més a més de l'important acord sobre els regs compensatoris del pantà de Rialb, el Parlament català també ha aprovat avui per unanimitat una proposta de CiU per a la modernització del rec del marge esquerra del Segre als termes municipals d’Alàs i Cerc, la Seu d‘Urgell i Ribera d’Urgellet.

La proposta, amb la incorporació d’una esmena del PSC, ERC i ICV, insta el Govern de la Generalitat a presentar les millores durant els propers dotze mesos, incloent una proposta de concentració parcel•lària, i executar-les.

Batalla ha recordat que aquesta és “una infrastructura necessària i una inversió pendent des de l’any 2001”. Aleshores, es van iniciar els primers contactes i actuacions per a la modernització del rec del marge esquerra del riu Segre al seu pas per Alàs i Cerc, la Seu i Ribera d’Urgellet, per la necessitat imminent de realitzar obres de millora a tota la infraestructura hidràulica que forma el rec. Batalla considera que “l’arribada al Govern del tripartit va suposar la paràlisi de les obres”.

Amb la culminació d’aquesta infrastructura s’aconseguirà “assegurar l’abastament d’aigua a les explotacions agràries, evitar el malbaratament d’aigua pel sistema, l’optimització de recursos energètics per fer aprofitament hidroelèctric, i assegurar un cabdal òptim del Riu Segre, considerablement reduït durant els mesos estivals”.