Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord per revisar la reforma de la carretera N-230 al pas per l'Aran

Acord per revisar la reforma de la carretera N-230 al pas per l'Aran

Foment accepta redefinir el projecte arran de les al·legacions que hi havien presentat conjuntament els ajuntaments afectats, el Conselh Generau, la Diputació i la Generalitat
Paco Boya, amb el director general de Carreteres, Javier Herrero (Foto: CGA)
19/09/2019 18:45

El síndic d'Aran, Paco Boya, i el director general de Carreteres, Javier Herrero, han acordat d'iniciar un nou estudi informatiu sobre la reforma de la carretera N-230 al pas per la Val d'Aran. Aquesta decisió implica revisar integralment tot el traçat des de la boca nord del Túnel de Vielha fins a la frontera francesa, tal com havien demanat totes les administracions del territori, tant araneses com d'àmbit català, en les al·legacions presentades a l'anterior proposta del ministeri.

L'increment del trànsit pesat i la precarietat d'alguns trams exigeix una actuació que garanteixi la seguretat i unes millors condicions per als usuaris d'aquesta via, així com la seguretat en les poblacions afectades pel traçat, segons han esmentat des de les institucions que han al·legat. El Ministeri de Foment va aprovar provisionalment un estudi informatiu que va ser sotmès a informació pública i davant el qual el Conselh Generau d'Aran, la Generalitat, la Diputació de Lleida i els ajuntaments aranesos van presentar al·legacions conjuntes en considerar que les opcions de traçat no eren les més adequades, no s'ajustaven a les necessitats del territori i no es minimitzaven prou els impactes paisatgístics i socioeconòmics a la vall.

El síndic ha mostrat la seva "satisfacció per l'oportunitat que suposa començar, amb la màxima celeritat, aquests estudis previs i poder treballar en la definició del traçat". Paco Boya ha puntualitzat que el Conselh Generau realitzarà un seguiment exhaustiu d'aquest procés i col·laborarà amb el Ministeri de Foment en els estudis ambientals i paisatgístics. Properament es reuniran el cap de la Demarcació de Carreteres de l'Estat a Catalunya, Luis Bonet, per a posar-se a la disposició de l'equip redactor.