Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acord unànime per ampliar la Mancomunitat de l'Esquí Nòrdic

Acord unànime per ampliar la Mancomunitat de l'Esquí Nòrdic

L'ens, que incorporarà les estacions de Guils-Fontanera, Bosc Virós i Tavascan, té previst elaborar un pla estratègic del sector  
Mancomunitat Esquí Nòrdic
27/02/2008 18:48

Aquest migdia s’ha arribat a l’acord unànime d’ampliar la Mancomunitat de Municipis per a la Promoció de l’Esquí Nòrdic amb la incorporació de la totalitat dels municipis amb estacions d’esquí nòrdic de Catalunya. Així ho han decidit els representants dels ajuntaments de La Seu d’Urgell, Montferrer-Castellbò, l’entitat municipal descentralitzada d’Aransa, Lles, Josa-Tuixent, i els representants dels municipis de nova incorporació com són Guils de Cerdanya, Lladorre i Alins.

L’acord arriba després que els gestors de les estacions d’esquí nòrdic que formen part de la Mancomunitat des dels seus inicis, acordessin recentment ampliar aquest organisme -que fins avui aglutinen les estacions de Sant Joan de l’Erm, Aransa, Lles i Tuixent- amb les estacions de Guils-Fontanera (Guils de Cerdanya), Bosc Virós (Alins) i Tavascan (Lladorre).

Amb l’ampliació de la Mancomunitat de l’esquí nòrdic, el primer objectiu que s’han marcat els representats dels set municipis que tenen estacions d’esquí nòrdic és cercar recursos per elaborar un pla estratègic del nòrdic català.

Promoció i dinamització conjunta de les 7 estacions

Un dels altres objectius que s’ha marcat la Mancomunitat és la promoció i dinamització conjunta de les activitats realitzades a les estacions d’esquí nòrdic català i a la vegada estructurar-ne de noves: creació d’una marca identificativa del nòrdic català (Tot Nòrdic); realització d’un banc d’imatges, edició conjunta de material publicitari (fullet informatiu conjunt, vídeo promocional per a les escoles, etc.) i assistència a actes promocionals.

Un tercer objectiu que es marca la Mancomunitat és la diversificació de les activitats a les estacions d’esquí amb la finalitat de desestacionalitzar la demanda que actualment es troba massa centrada en l’hivern i en la neu.

Com a principals accions per a aconseguir aquests objectius, es proposa l’elaboració d’un recull d’activitats complementàries que es realitzen a cadascun d’aquest municipis i alhora promocionar les diferents activitats que actualment s’hi realitzen.

Altres propostes d’actuacions serien estructurar paquets amb les ofertes complementàries, així com analitzar altres activitats idònies al nostre territori i intentar canalitzar alguna prova d’interès mediàtic cap alguna de les nostres estacions d’esquí nòrdic.