Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Activada la fase d'alerta del Neucat

Activada la fase d'alerta del Neucat

Segons el SMC, hi ha risc de nevades a l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès fins a la una de la matinada
04/03/2008 13:29

El Centre d'Emergències de Catalunya ha activat, a les 11.30 hores, la fase d'alerta del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat) d'acord amb el darrer butlletí del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).
Aquesta activació es fa en aquelles comarques en què, segons les prediccions de l'SMC, és PROBABLE que, entre les 07.00 hores d'avui i les 01.00 hores de demà dimecres, dia 5, s'acumulin gruixos de neu de més de 2 cm a cotes superiors a 400 metres.

A partir de les 13.00 hores i fins les 01.00 hores de la matinada, l'afectació inclourà nou comarques: l’Alt Urgell, l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran, el Berguedà, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Ripollès i el Solsonès.

Segons les informacions de l'SMC, al vessant nord del Pirineu les nevades seran continuades i es podran acumular gruixos de fins a 20 cm. Fora d'aquesta zona els gruixos acumulats no superaran els 5 cm. Així mateix, al quadrant nord-est les precipitacions seran en forma de ruixat dispers, localment en forma de calabruix. En aquest sector, a la tarda la cota de neu podrà baixar puntualment per sota dels 400 metres.

Les mateixes fonts informen que la combinació del fort vent i de la neu al Pirineu pot donar lloc al fenomen del torb, amb una important disminució de la visibilitat.

Davant d'aquesta predicció, el Departament d'Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que cal tenir sempre presents les següents recomanacions:

- Cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació
- Cal extremar les precaucions en cas d'haver d'agafar el cotxe i circular per les comarques afectades per aquesta activació. Si us hi heu de desplaçar, i abans d'iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l'estat de la xarxa viària a través del telèfon d'informació ciutadana, 012
- En cas de trobar neu i gel a la calçada cal conduir amb suavitat, no frenar bruscament i reduir la velocitat, o fins i tot seguir les marques deixades pels altres cotxes, per evitar que el vehicle rellisqui. També convé augmentar la distància de seguretat, ja que es necessita més espai per frenar, i no avançar a la resta de vehicles.