Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Activada la fase d'alerta del pla d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat)

Activada la fase d'alerta del pla d'emergències per nevades a Catalunya (Neucat)

La cota de neu al Pirineu baixarà als 500 metres Per aquest dijous s'esperen gruixos de neu superiors a 2 cm a l'Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà, la Val d'Aran, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès
04/03/2009 18:46

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha activat, a les 13.00 hores, el Pla Especial d’Emergències per Nevades a Catalunya (Neucat) en fase d’alerta, ja que, segons les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) entre les 13.00 i les 19.00 hores d’avui s’esperen precipitacions en forma de neu, amb gruixos de neu superiors a 5 cm, a cotes superiors a 700 metres, principalment al Ripollès i la Val d’Aran.

El SMC ha informat que el risc de nevades es reduirà a la Val d’Aran a partir de les 19.00 hores. D’altra banda, al quadrant nord-est les precipitacions seran en forma de xàfec i podran anar acompanyades de calamarsa o calabruix. Al final del dia, la cota de neu al Pirineu baixarà als 500 metres.

La previsió per demà dijous, 5 de març, és de gruixos de neu superiors a 2 cm a cotes superiors a 500 metres, d’1.00 a 13.00 hores, a l’Alta Ribagorça, el Pallars Sobirà i la Val d’Aran. A partir de les 13.00 hores, el risc de nevades es pot ampliar a les comarques de l’Alt Urgell, la Cerdanya, el Pallars Jussà i el Ripollès.

Finalment, és possible que demà, al vessant nort del Pirineu se superin els llindars de gruix de neu superior als 5 cm per sobre dels 700 metres, d’una banda, i superior als 20 cm per sobre dels 1000 metres, de l’altra.

La Direcció General de Protecció Civil recomana tenir presents els següents consells:

  • Cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació o del web www.meteo.cat
  • Cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir i de l’estat de la xarxa viària a través de:
  • Telèfon d’informació ciutadana, 012