Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Activat el Pla de Neu a la Seu d'Urgell

Activat el Pla de Neu a la Seu d'Urgell

La nevada que cau a la Seu d'Urgell i comarca fa obligatori l'ús de cadenes a la C-14, al seu pas per Ribera d'Urgellet. La via ha estat ha estat tallada al trànsit durant dues hores El servei metereològic té en marxa el Neucat a l’Alt Urgell, l'Alta Ribagorça, la Cerdanya, el Pallars Jussà, el Pallars Sobirà, el Solsonès i la Val d’Aran
La neu arriba a la Seu
29/11/2008 11:10

El Regidor de la Via Pública de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell, Miquel Colom, ha confirmat en declaracions a RàdioSeu que aquest matí de dissabte s'ha activat la primera fase del Pla de Neu a la capital urgellenca. La nevada que cau des de primera hora és molt seca, fet que està complicant les tasques de neteja. Des de l'Ajuntament es tem que si la temperatura baixa, es gelin els carrers i vies de la ciutat.

En aquests moments, vint treballadors de les Brigades d'Obres, Neteja i Jardineria treballen en la neteja de voreres. Està previst que utilitzin una escombradora nova que l'Ajuntament  de la Seu va adquirir l'any passat i que no es va estrenar per la manca de neu.

Miquel Colom ha demanat la col.laboració dels veïns en la neteja dels espais particulars.

Segons el Servei Català de Trànsit, pel que fa a l'estat de les carreteres les dades són les següents:

A la C-14 és obligatori l'ús de cadenes en ambdós sentits

És obligatori utilitzar cadenes des del quilòmetre 37,12 al 51,67 de la C-28 al seu pas per Naut Aran (Val d'Aran); del quilòmetre zero al 15,55 de la c-563 entre Gósol (Berguedà) i Guixers (Solsonès); del quilòmetre zero al 19,60 de la L-500 entre el Pont de Suert fins a la Vall de Boí (Alta Ribagorça); entre el quilòmetre zero i el 5,71 de la L-501 al pas per la Vall de Boí; entre el quilòmetre zero i el 0,50 de la L-502 també al pas per la Vall de Boí; entre el quilòmetre zero i el 40 del tram de la L-511 entre Isona (Pallars Jussà) i Coll de Nargó (Alt Urgell); i entre el quilòmetre 28 i el 83 de la carretera que va de La Coma i la Pedra (Solsonès) fins a Artedó (Alt Urgell), en sentit sud, i al Port del Cantó, N-260 entre el quilòmetre 280 i 234. La C-14 ha estat tallada al trànsit durant dues hores a causa d'un accident.

Hi ha neu i gel entre els quilòmetres 151 i 156 de la carretera N-230 al seu pas per Vielha i Mijaran, fet pel qual s'hi ha restringit el pas de camions articulats des del voltant de a un quart de vuit d'aquest matí.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha actualitzat la fase d’alerta del Pla Especial d’Emergències per risc de nevades a Catalunya, Neucat, en base a les informacions facilitades pel Servei Meteorològic de Catalunya. Segons aquestes darreres dades, les comarques afectades serien les següents:

- Probabilitat de nevades de gruix superior a 10 cm a cotes superiors a
800 m (entre les 01.00 hores d’avui i les 01.00 hores de demà), a l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà i Pallars Sobirà. En aquestes comarques poden acumular-se més de 20 cm per sobre dels 1.500 metres.

- Probabilitat de nevades de gruix superior a 2 cm a cotes superiors a 400 m, (entre les 07.00 i les 19.00 hores d’avui)a l’Alt Urgell, Alta Ribagorça, Cerdanya, Pallars Jussà, Pallars Sobirà, Solsonès i Val d’Aran.

Davant d’aquesta predicció, el Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació recorda que cal tenir sempre presents les següents recomanacions:

cal fer seguiment de les condicions meteorològiques a través dels mitjans de comunicació
cal extremar les precaucions en cas d’haver d’agafar el cotxe. Si us hi heu de desplaçar, i abans d’iniciar qualsevol trajecte, informeu-vos de les rutes a seguir, i de l’estat de la xarxa viària a través de:
- telèfon d’informació ciutadana, 012
- web del Servei Català de Trànsit: www.gencat.cat/transit
- portal de la mobilitat: www.mobilitat.net
el web www.gencat.cat/hivern/nevades/cat/, en què també podreu conèixer les prediccions meteorològiques
Consells a la població sobre riscos d’aiguats i nevades: www.gencat.cat/interior/emergencies/plans/riscos/index.htm
trucar al telèfon 112 per a qualsevol tipus d’emergència.

Les adverses condicions meteorològiques també han obligat a suspendre algunes activitats previstes per aquest cap de setmana com per exemple el cas de l'EDFOR, l'Escola de Futbol Orgel.lia que havia de portar els jugadors de la seva escola a jugar diferents partits a la provincia de Lleida, han optat per quedar-se a casa , igual passa amb el partit que havia de disputar el Castellciutat contra el Vallfogona, en aquest cas, l'àrbitre ha quedat atrapat per la nevada a la població de Ponts sent del tot impossible que es disputi el partit.

També des de l'Associació Esportiva Sedis Bàsquet, degut al mal temps, han suspés la Trobada de l'Escola de Bàsquet que s'havia de celebrar demà diumenge a Bellpuig en la que participarien els nens i nenes "pollets" i les nenes "pre-minis"