Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Activitats a l'Alt Urgell amb motiu de la proposta 'Benvinguts a Pagès'

Activitats a l'Alt Urgell amb motiu de la proposta 'Benvinguts a Pagès'

Explotacions lleteres i de formatge, empreses, restaurants i allotjaments donaran a conèixer conjuntament la producció local els dies 17, 18 i 19 de juny. També hi haurà una jornada de portes obertes a l'Aeroport Andorra-La Seu
Benvinguts a Pagès
15/06/2016 12:45

L'Alt Urgell se sumarà els dies 17, 18 i 19 de juny a la primera edició de Benvinguts a Pagès, un cap de setmana que permet posar en contacte productors i consumidors: els visitants tenen l'oportunitat única de conèixer de primera mà com s'elaboren els aliments artesans; i els agricultors i ramaders poden trobar-se amb els possibles clients de la seva producció.

A l'Alt Urgell s'hi han sumat prop d'una vintena d'empreses locals. Concretament, hi participaran les explotacions lleteres i de formatge de La Reula i Mas d’Eroles. En el cas de la Formatgeria Mas d'Eroles, caldrà contactar-hi per reservar visita a través del correu o bé al telèfon 646455698. Pel que fa a La Reula (Fígols d'Organyà), on s'hi podrà veure vaques lleteres i l'elaboració de llet i iogurts, les visites es podran realitzar divendres i diumenge, de 15 a 19 hores, sota reserva prèvia al correu o el telèfon 617799706.

Els restaurants alturgellencs que prenen part en la iniciativa són l'Espai de Tast Mas d’Eroles, El Racó de Cal Serni, Hotel Balneari Sant Vicenç, Restaurant La Vall (Dom) i Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola; i els allotjaments que s'hi han sumat són Cal Ponsa d’Arfa, Cal Serni, Cal Serveró, Casa Rural Cal Xico, Castell d’Ogern, Era Cal Gol, Hotel-Restaurant Can Boix de Peramola, L’Era de Cal Bastida, Saó Hotel i Hotel Dom.

Activitats complementàries

El programa Benvinguts a Pagès també ofereix a l'Alt Urgell una visita guiada a la cerveseria artesana VIP de Bellestar. Els interessats podran conèixer el procés d'elaboració i degustació de cervesa, amb la possibilitat de fer un aperitiu-degustació amb productes del territori. Les visites es duran a terme divendres, dissabte i diumenge, i s'hauran de concertar prèviament  per telèfon 635660931 o al correu electrònic .

Una altra de les opcions del cap de setmana serà la visita dissabte, de 10.30 a 13.30 h o de 16.00 a 19.00 h, al cultiu i processat de plantes aromàtiques, a Cal Margarit, de Montant de Tost. La proposta, que és gratuïta, oferirà informació sobre el cultiu de l'espígol, la collita i la destil·lació per obtenir l'essència de la planta per a la línia de Cosmètica Natural Cal Margarit. També es coneixeran diferent rotacions de cultius com la papata, el sègol, la civada negra i diferents farratges. Es pot concertar visita al mail o al telèfon 650543351.

El conjunt de propostes també inclou els tres dies un vol biplaça acrobàtic i una degustació d'embotits d'Organyà, organitzat per Parapent Organyà, de 10 a 20 hores. La reserva s'ha de fer al mail o bé als telèfons 973382094 / 639330406. El preu de l'activitat és de 90 euros per persona.

Finalment, l'Aeroport Andorra-La Seu d'Urgell ofereix una jornada de portes obertes amb tast de productes artesans pertanyents al col·lectiu Menja't l'Alt Urgell. Aeroports de Catalunya i els ajuntaments de la Ribera d'Urgellet i de Montferrer-Castellbò organitzen l'activitat dissabte, dia 18, de 10 a 14 hores. No cal fer reserva per gaudir de la proposta, que també inclou inflables.

Aposta pel producte de proximitat

Benvinguts a Pagès es presenta com "una aposta decidida pel producte de proximitat, per posar en valor el món rural, pel turisme d’interior i pel potencial de la gastronomia catalana". A moltes comarques també es programen activitats de caràcter lúdic i cultural. El programa és liderat per la Fundació Alícia, amb la col·laboració del Departament d’Empresa i Coneixement, a través de l’Agència Catalana de Turisme, i del departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.

Benvinguts a pagès s’emmarca dins els actes de la designació de Catalunya com a Regió Europea de la Gastronomia 2016 i de l’Any temàtic promocional dedicat a la gastronomia i l’enoturisme, que tenen com a objectius posicionar el producte agroalimentari local com a exponent singular del territori i com a base d'una cuina que aporta un accent particular a la cultura. L’objectiu és posicionar Catalunya pels seus productes, la seva cuina i com a destinació turística enogastronòmica.