Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Activitats de conscienciació a l'Escola Pau Claris per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Activitats de conscienciació a l'Escola Pau Claris per la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

L'alumnat del centre ha calculat el volum de les deixalles que genera, ha definit un decàleg per reduir-ne la quantitat i ha elaborat un programa de ràdio
Setmana Europea de Prevenció de Residus (Escola Pau Claris)
27/11/2017 17:50

L’Escola Pau Claris, certificada com a Escola Verda, ha celebrat la IX Setmana Europea de la Prevenció de Residus amb activitats centrades a evitar el malbaratament d'aliments. Al llarg de la setmana passada s’ha organitzat arreu d'Europa accions de sensibilització en coordinació amb diverses regions d’Europa.

En el cas del centre urgellenc, cada classe ha treballat conjuntament i ha pensat accions i consells per tal de reduir els residus dins del recinte educatiu. La primera acció conjunta va ser sortir a esmorzar i recollir tots els embolcalls que genera cada classe, amb els quals es va fer una bola per calcular-ne les mides. Posteriorment es va exposar a classe, en un plafó del racó del comitè ambiental.

Després d'aquesta primera activitat, alguns dels membres del comitè ambiental van passar per les aules a demanar consells sobre malbaratament alimentari i prevenció de residus.  Cada classe ha pensat les seves estratègies i en petit comitè s’ha fet  un buidatge dels consells per elaborar un decàleg.  Més a més, cada consell ha estat il·lustrat per una classe. El resultat ha estat un decàleg pensat, il·lustrat i construït entre tota l’escola.

Tota la difusió de les accions s’ha fet a partir d’un programa especial de ràdio, preparat pels alumnes mateixos. En aquest programa s’ha entrevistat els vigilants ambientals d’aquella setmana, un mestre del Comitè Ambiental i s’ha llegit el decàleg.

Aquestes accions han permès als infants "reflexionar i donar a conèixer estratègies de reducció de residus per tal de fomentar accions sostenibles i reduir els residus a l'escola". També s'ha buscat "conscienciar que cal ser responsables i evitar el malbaratament alimentari i la generació de residus per aconseguir uns dels grans reptes globals: la sostenibilitat i la cura del nostre planeta".