Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Acusen el propietari d'un escorxador de la Seu d'Urgell d'utilitzar gasos no autoritzats per envasar carn

Acusen el propietari d'un escorxador de la Seu d'Urgell d'utilitzar gasos no autoritzats per envasar carn

La fiscalia demana que se li imposi un any i mig de presó i una multa de 12.000 euros per un delicte contra la salut pública La investigació es va iniciar arran d'una denúncia anònima a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot
20/03/2015 18:34

La Fiscalia de Lleida ha demanat que es jutgi el propietari d'un escorxador de la Seu d'Urgell per un delicte contra la salut pública, ja que considera que la seva empresa utilitza gasos no autoritzats per envasar carn. El fiscal demana que s'imposi al seu propietari un any de presó i una multa de 12.000 euros.

Segons informa l'Agència Catalana de Notícies, la investigació es va iniciar arran d'una denúncia anònima a la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot el 13 de maig de 2014. Un dia després, es va inspeccionar l'escorxador i es va comprovar que s'hi utilitzava monòxid de carboni per envasar diversos productes càrnics.

Es calcula que es van distribuir en 200 punts de venda uns 400.000 envasos d'aquests productes destinats al consum humà, sota la denominació d'origen protegida Bruneta. Els establiments estan ubicats en 140 municipis de Catalunya, Aragó i València. En cap dels envasos hi figurava cap indicació del monòxid de carboni, que no està autoritzat com additiu alimentari a la Unió Europea.

La finalitat d'aquest gas en l'envasat de carn fresca és mantenir el color vermell del producte durant més temps. Aquest pot emmascarar signes visuals de deteriorament o de presència de microorganismes.