Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Adjudicades les obres de construcció de l'ascensor panoràmic del Parc del Segre

Adjudicades les obres de construcció de l'ascensor panoràmic del Parc del Segre

Els treballs aniran a càrrec de l'empresa Obres i Construccions Jordi Serra S.L. i costaran 330.000 euros Batalla manifesta la seva satisfacció per l'impuls a 'una obra emblemàtica'  
Ascensor del Parc del Segre
02/12/2008 14:29

La Junta de Govern Local de l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha aprovat l’adjudicació de les obres de construcció de l’ascensor panoràmic del Parc del Segre a l’empresa Obres i Construccions Jordi Serra, S.L. per un import de 330.000 euros i un termini d'execució de sis mesos. El procés  d'adjudicació ha comptat amb la participació de set empreses que van presentar oferta.

L'alcalde de la Seu, Albert Batalla, ha manifestat la seva satisfacció per l'impuls definitiu d'una obra 'emblemàtica' que ha de millorar la comunicació entre dos punts importants de la Seu: el centre històric i el Parc del Segre. Batalla ha remarcat al respecte que “aquesta obra representa una triple millora: la  turística, ja que facilita la mobilitat dels visitants; per a la gent de la Seu, especialment per a famílies amb infants i per a persones amb mobilitat reduïda; i la de posada al dia de les instal·lacions de servei al Parc del Segre, per acollir amb èxit les proves del Campionat del Món d'Eslàlom per al setembre de 2009”.

L'Ajuntament de la Seu ha aconseguit que el projecte compti amb el suport econòmic de la Generalitat de Catalunya, concretament del Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC), i també del programa de dinamització territorial de les comarques de muntanya.

El projecte de millora de l’accés entre el Parc del Segre i el Centre Històric de la Seu d’Urgell ha estat obra dels arquitectes Anna Vidal i Oriol Solanes i pretén resoldre l’actual desnivell de 7’5 metres existent entre el carrer Lluís de Sabater i el Camí de Sota Palau, amb la construcció d’un ascensor panoràmic i una passera que es tractaran com a elements configuradors del paisatge. Una caixa de vidre i xapa metàl·lica encastada a l’alçada de l’actual mur inferior, vol establir "un diàleg amb la pedra i el vidre de la Biblioteca de Sant Agustí".

Igualment a la construcció del cos de l’ascensor i la passera, el projecte contempla una renovació dels paviments de les terrasses afectades per la intervenció, així com el tram de paviment del Camí de Sota Palau que s’eleva en tota l’amplada, per tal de donar-li un caràcter més peatonal. Així mateix, s’ampliarà la porta d’accés al Parc del Segre i la zona de paviment que dona sobre el Camí de Sota Palau.

Els murs enderrocats per poder realitzar les estructures i els nous murs aniran tots folrats amb pedra del país, mantenint així el caràcter actual formant part del “sòcol” de pedra que configura la façana de la Seu des del sector del Parc del Segre.