Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Adjudicades les obres de rehabilitació de la Catedral de la Seu

Adjudicades les obres de rehabilitació de la Catedral de la Seu

El Ministeri de Cultura ha concedit el projecte a la UTE de les empreses madrilenyes Seranco i Wenceslao García. Els treballs tenen un cost estimat de mig milió d'euros, quasi la meitat de la previsió inicial
Catedral de la Seu d'Urgell
07/12/2015 19:55

El BOE ha publicat, aquesta setmana passada, l'adjudicació de les obres de restauració de la Catedral de Santa Maria d'Urgell. El Ministeri de Cultura espanyol ha concedit els treballs a l'unió temporal d'empreses (UTE) formada per la constructora Seranco SA i Wenceslao García Pintura y Decoración, totes dues ubicades a Madrid.

La rehabilitació de la catedral de la Seu s'havia presssupostat inicialment per un valor de 986.923 euros, IVA inclòs (815.639 euros nets), però finalment s'ha licitat per prop de la meitat, concretament 522.520 euros. En aquest sentit, des del Ministeri s'ha justificat l'elecció precisament en el fet que és la proposta més econòmica que se'ls ha presentat. L'anunci de licitació es va publicar el mes de maig passat.

Des del Bisbat d'Urgell han detallat que les obres són necessàries per garantir la impermeabilització de les torres, atès que s'hi havien detectat problemes de filtracions d'aigua. També està en projecte la retirada d'humitats detectades a l'exterior del monument. El vicari general del Bisbat d'Urgell, mossèn Josep Maria Mauri, assenyala que un dels objectius d'aquests treballs és precisament habilitar una de les torres com a lloc de visita, per tal que pugui ser accessible fàcilment tant per als fidels com per a veïns i turistes. Per això, dins dels treballs es construeix una escala de seguretat perquè es pugui arribar amb garanties al capdamunt de la torre, des d'on es pot gaudir d'unes excel·lents vistes de la Seu i de l'entorn.

Les obres han entrat en el Pla Estatal de Catedrals. Des del Bisbat confien que això permetrà deixar en bones condicions el recinte durant uns quants anys, especialment pel que fa a l'aïllament.