Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Adjudiquen per 12,6 milions la reforma de la carretera GI-400

Adjudiquen per 12,6 milions la reforma de la carretera GI-400

Política Territorial millorarà la via que connecta la collada de Toses, Masella, la Molina i Alp
24/03/2008 09:44

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques ha adjudicat les obres de millora de la carretera GI-400, entre la collada de Toses i Alp, per un valor de 12,6 milions d'euros.

Els treballs, que tindran una durada de set mesos i mig, permetran eixamplar la calçada, suavitzar revolts i renovar el paviment d’aquesta via en tot el seu recorregut, de 18,6 quilòmetres. Es preveu que les obres comencin aquesta primavera i concloguin l’estiu de 2009. Aquesta actuació s’emmarca en les obres de millora de les comunicacions pirinenques i dels accessos a les estacions d’esquí. Dins d’aquest programa, properament es licitaran les millores en els accessps a les estacions de Lles, Aransa i Tuixent-la Vansa. Aquest any ja s’han licitat actuacions semblants en l’accés a la Pleta del Prat.

Les obres de la GI-400 permetran eixamplar la carretera al llarg de18,6 quilòmetres, entre la collada de Toses i Alp, passant per les estacions de Masella i la Molina. Així, els treballs consistiran en l’ampliació de la calçada dels 6 metres que té actualment als 7 previstos i es farà un reforçament general del paviment.

En el tram que discorre entre Masella i Alp, es formaran sobreamples a la carretera –sempre en el costat muntanya– per tal de suavitzar els revolts més tancats. A banda d'això, es repararà i s'impermeabilitzarà el túnel de la Molina i es construïrà nous ponts al pas per rieres. Finalment, en el marc d’aquesta actuació també es farà un reforçament del ferm de la carretera GI-404, que arriba fins a Das i que té 2 quilòmetres.