Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Adverteixen d'estafes per internet en lloguer de pisos a Andorra

Adverteixen d'estafes per internet en lloguer de pisos a Andorra

Diversos temporers han denunciat intents de cobrar-los paga i senyal per habitatges inexistents o per part de persones que no en són els propietaris. La Policia recomana evitar formalitzar el contracte sense haver vist abans l'immoble
Andorra
09/10/2017 12:25

L'augment del preu dels lloguers de pisos a Andorra està anant acompanyat d'un increment d'intents d'estafa per internet cap a persones que busquen habitatge al Principat, ja sigui per viure-hi o bé per temporada. El Periòdic ha destapat en la seva edició d'aquest dilluns alguns dels casos de males pràctiques detectats, dels quals en solen ser víctimes temporers que tenen previst treballar-hi durant la campanya d'hivern i que han fet un pagament per avançat a persones que en realitat no en són els propietaris o bé per habitatges que ni tan sols existeixen.

La Policia andorrana ja està investigant aquests casos per aconseguir localitzar-ne els responsables. El cos policial ha advertit que "tot el món està sotmès a aquesta estafa, és molt típica d’internet i aquí no hi ha fronteres". Per això, ha aconsellar no refiar-se de determinades ofertes per internet i, si és possible, visitar l'habitatge abans de llogar-lo o de fer una paga i senyal, en comptes de fer-ho anticipadament des de la xarxa com fan molts temporers o turistes que volen tenir assegurat l'allotjament quan arriben.

La Policia no ofereix dades de les denúncies que es produeixen al Principat cada any per estafes d’aquest tipus, però asseguren que "no són poques" i que "és molt difícil" lluitar contra això. En general, els estafadors són de fora d’Andorra i, a més a més, localitzar-los a través de la IP de l'ordinador "és una missió gairebé impossible" perquè fan servir IP itinerants, "no deixen rastre i es mouen també en webs que de cara al client són fiables, però que en el fons són intermediàries que en casos com aquest es renten les mans". Es refereixen a portals molt coneguts a Espanya com ara Habitaclia, Idealista o Fotocasa.

Quan es detecta una estafa per internet, la Policia té eines per buscar els rastres però si aquests no corresponen a territori andorrà, passen el cas a la Batllia perquè actuï amb la col·laboració de la interpol, que és la que més ràpid i més mitjans té per fernar les pràctiques fraudulentes a la xarxa, però és evident que les investigacions són molt lentes, duren anys i la gran majoria es queden en no res.