Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Àger acull aquest juliol els campionats d'Europa i d'Espanya d'ala delta

Àger acull aquest juliol els campionats d'Europa i d'Espanya d'ala delta

29/06/2010 16:14

Un centenar de pilots participaran aquest començament de juliol al Campionat d'Espanya d'ala delta, a Àger (la Noguera). La prova és oberta, de manera que als millors deltistes de l’estat s’hi sumaran pilots internacionals d’alt nivell.

A més a més, just després d'aquest campionat, del 12 al 20 de juliol el Montsec serà també la seu del Campionat Europeu d’aquesta disciplina. Entre els participants destaquen noms com Jonny Durand (Austràlia), Primoz Gricar (Eslovènia) o Blay Olmos (Espanya), tots ells dins del top ten mundial.

Es tracta d’un campionat de distància, que consisteix en arribar a un objectiu prèviament fixat, passant per unes balises determinades i en el menor temps possible. El recorregut de cada pilot queda enregistrat via GPS i, analitzant els resultats, un programa informàtic en calcula la classificació final.

Les distàncies de les proves oscil·len entre els 70 i 170 quilòmetres, depenent sempre de les condicions metereològiques. Les dues zones d’envol oficials seran a Coll d’Ares (1586m) i Sant Alís 1678, el punt més alt de la serra del Montsec. L’accés a aquesta zona es pot realitzar per carretera pavimentada i fan falta aproximadament 20 minuts per arribar-hi en cotxe des del poble d’Àger. Els aterratges principals seran 3; Camp de Vertet (a tocar del càmping Vall d’Àger), Camp Pla d’Agulló i Camp Pla de Mates.

El Montsec i la vall d’Àger conformen una de les zones de vol lliure més prestigioses de tot el món. Les condicions meteorològiques i aerològiques així com les característiques orològiques del terreny fan que aquesta serra sigui un lloc idoni per a practicar el vol lliure; dins de la vall o com a punt de sortida per a fer vols de distància. Amb diferents zones d’envol, molts aterratges possibles i unes vistes espectaculars de tot el Pirineu, des de Navarra fins a Girona, aquesta vall ja ha estat en altres ocasions seu de campionats mundials i eurpopeus tant d’ala delta com de parapent i és la zona escollida per a moltes escoles de vol per a realitzar-hi els seus cursos.