Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Agricultura prorroga fins al final d'aquest mes els ajuts a productors afectats per la crisi sanitària

Agricultura prorroga fins al final d'aquest mes els ajuts a productors afectats per la crisi sanitària

El pla, que finalitzava el proper dimarts vinent, s'allarga per compensar les noves limitacions al sector de l'hostaleria. Aquesta línia també recolza col·lectius vulnerables, atès que el Govern mateix compra productes per destinar-los als bancs d'aliments
Vaques brunes (DARP)
15/10/2020 17:30

El Departament d'Agricultura ha decidit prorrogar fins al final d'aquest mes els ajuts adreçats als productors agraris que han patit les conseqüències més directes del tancament de l'hostaleria i la restauració. Agricultura va posar en marxa aquests ajuts per compensar la pèrdua d'ingressos derivada de la crisi sanitària i aquesta línia finalitzava el 20 d'octubre.

Arran de les noves mesures decretades pel Govern per frenar la propagació de la Covid-19 i, per tant, davant l'imminent tancament dels canals habituals de comercialització, sobretot els lligats al proveïment dels restaurants, hotels i cafeteries, la conselleria ha establert com a nova data el 30 d'octubre perquè els productors facin donacions a algun dels quatre Bancs dels Aliments de Catalunya.

Agricultura va crear al maig aquesta línia d'ajuts per donar suport econòmic als productors afectats. Aquesta línia inclou la compra per part del Govern d'aliments per destinar-los als Bancs dels Aliments. D'aquesta manera, amb una sola acció s'ajuda tant els agricultors com els sectors socials més febles i més castigats per la crisi econòmica i social.

Els imports màxims de l'ajut són de 100.000 euros per productor, societat agrària de transformació (SAT) i cooperativa, excepte per a les donacions d'oli d'oliva, la mel, la fruita seca i els embotits de porc, que tenen un màxim fixat de 8.000 euros per productor i de 60.000 euros per al total de la SAT o cooperativa. El màxim d'aquests imports per a les entitats sense ànim de lucre o els elaboradors de productes lactis, que compren exclusivament la llet a ramaders d’explotacions catalanes, és de 20.000 euros.

Per poder optar a aquests ajuts, els productors han d'haver patit una davallada de facturació de, com a mínim, el 30% (inclosa la facturació en línia) durant algun dels mesos dins del període comprès entre l'1 de març i el 30 de juny del 2020 en relació amb el mateix període de l'any anterior.

Amb aquesta ampliació, Agricultura vol "continuar donant suport als productors que van patir i estan patint la pèrdua dels canals habituals de comercialització durant el període inicial de la crisi de la Covid-19, i que en alguns casos encara no s'havien recuperat", i alhora reforçar l'estoc disponible als bancs d'aliments, on aquests mesos ha augmentat el nombre d'usuaris.