Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Agroseguro indemnitzarà els ramaders del Pirineu afectats per la pèrdua de pastures

Agroseguro indemnitzarà els ramaders del Pirineu afectats per la pèrdua de pastures

Les compensacions s'havien denegat inicialment a causa d'un error en els mecanismes de càlcul de les zones afectades
Pastures al Pirineu (Foto: UP)
03/12/2019 17:55

Agroseguro indemnitzarà els ramaders de la zona del Pirineu afectats per la sequera d'aquest any, després de revisar i comprovar l'existència d'un error en els mecanismes de càlcul de les zones més afectades, segons han explicat des d'Unió de Pagesos.

A través d'Unión de Uniones, el sindicat va denunciar a Enesa, Agroseguro i al Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació el fet que no s'indemnitzés per la pèrdua de pastures els ramaders que havien contractat l'assegurança amb cobertura a les pastures per al 2019. Arran de les queixes, Enesa va encarregar una relectura, que ha detectat l'errada per la qual no s'havien considerat inicialment les pèrdues de pastures com a indemnitzables.

Unió de Pagesos ha conegut aquest dimarts la resolució durant una reunió del grup de treball del qual en forma part l'organització. Amb aquesta dada sobre la taula, i a l'espera que es confirmi oficialment que es farà el pagament als ramaders, el sindicat celebra que la seves reclamacions hagin donat fruits en defensa dels interessos dels ramaders afectats.