Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Agustí López reclama l'execució de la variant de Gerri de la Sal

Agustí López reclama l'execució de la variant de Gerri de la Sal

CiU també vol que s'hi inclogui les aportacions de l'Ajuntament de Baix Pallars
03/07/2008 16:30

El diputat de CiU i alcalde de Sort, Agustí López, ha presentat al Parlament una proposta de resolució per tal d’instar el Govern a “sol·licitar al Ministeri de Foment que tregui a concurs l’execució de la variant de la carretera N-260 a Gerri de la Sal com més aviat millor. El text també vol que s'hi tingui en compte les aportacions fetes per l’Ajuntament de Baix Pallars.

Segons López, “a les diferents diagnosis de l’Eix Pirinenc en el trajecte que travessa el Pallars Sobirà s’indica que el punt amb més riscos per als vehicles i per als vianants és el de la travessia urbana de Gerri de la Sal”. El tram entre Sort i la Pobla de Segur és la via utilitzada a la pràctica totalitat dels desplaçaments pel Pallars Sobirà. A part del trànsit de turistes, des del nord és la única via d’accés cap a Tremp, on es concentra un seguit de serveis supracomarcals com l’Hospital del Pallars, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció o la Delegació del Govern a l’Alt Pirineu i Aran.

López ha destacat, que “la travessia urbana de Gerri de la Sal és certament estreta, amb voreres amb una amplada de 0,50 metres o fins i tot inexistents en alguns punts. Sovint, l’encreuament de dos vehicles pesats, camions o autocars, fa que es col·lapsi el trànsit fins que un dels dos recula, amb tot el rosari de vehicles que el segueix". Al llarg dels darrers anys s’han produït algunes situacions angoixants, principalment quan una ambulància trasllada d’urgència un malalt del Pallars Sobirà a l’hospital i es troba amb un dels embussos abans descrits”.

Als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2008, fruit d’una esmena del Grup de CiU al Congrés dels Diputats, hi figura una partida de 3 milions d’euros per iniciar aquesta obra.