Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Agustí Porta guanya el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

Agustí Porta guanya el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador

El carnisser i xarcuter alturgellenc rep el reconeixement del Departament d'Agricultura per la seva aposta pels aliments locals. La convocatòria, de caràcter anual, reconeix l'esforç per recuperar i diversificar aquests productes
Agustí Porta (Foto: Viure als Pirineus)
23/10/2019 18:40

El carnisser, cansalader i xarcuter alturgellenc Agustí Porta Alsina ha guanyat el Premi al Millor Jove Artesà Alimentari Innovador, en la convocatòria 2019 d'aquest guardó que promou el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya.

El Govern ha reconegut així la tasca duta a terme per Porta, de 31 anys, que es va formar a l’Escola Agrària del Pirineu i que actualment regenta la Xarcuteria Pagès de la Seu d’Urgell. Tot recollint la forma tradicional de treballar la carn al Baridà, des d'aquest establiment urgellenc treballa per oferir als clients, tant de la comarca com de fora, productes artesans i autòctons amb una clara aposta per posar en valor els aliments elaborats a l'Alt Urgell, amb accions com ara la venda de carn i embotits per internet.

A més a més, Agustí Porta també ha impulsat a la Seu amb el seu germà, el cuiner Adrià Porta, el restaurant El Rastell, que també es distingeix per prioritzar productes de la comarca i del Pirineu i que actualment ja compta amb el segell Km. 0 de l'associació Slow Food Catalunya.

El Premi al Millor Jove Artesà Alimentari va ser creat l’any 2003 i vol "fomentar actuacions innovadores que esdevinguin pautes per millorar la qualitat i la bona imatge dels productes artesans de Catalunya", com també "guardonar l'esforç de joves artesans alimentaris en la recuperació, la innovació, la diversificació i el disseny d'aquests productes".

La dotació del guardó és de 3.000 euros, amb un accèssit de 1.000 euros que es concedeix al candidat que tingui més puntuació després del premiat. El finalista d'enguany ha estat Antoni Pons, un jove pastisser i professor de cuina que regenta la pastisseria Schr a Mataró on, a banda de dolços i pastes salades, s’ha especialitzat en caramel artístic, una disciplina que barreja pastisseria i art. Els guanyadors dels dos anys anteriors van ser també pastissers: Jaume Viñallonga, de Montornès del Vallès (2017), i Maurici Cot, de Llinars del Vallès (2018). Per tant, Agustí Porta ha estat el primer artesà del sector carni que obté el premi en les edicions d'aquests darrers anys.