Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ajornat pel coronavirus l'11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

Ajornat pel coronavirus l'11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya

L'organització trasllada a l'any vinent l'esdeveniment, que s'havia de celebrar entre aquest dimecres i divendres a Andorra. L'augment de restriccions en els viatges internacionals ha motivat la decisió
Logotip de l'11è Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya
10/03/2020 14:10

L'organització del Congrés Mundial de Turisme de Neu i Muntanya ha decidit ajornar fins a l'any vinent l'onzena edició d'aquest esdeveniment, que s'havia de celebrar a Andorra entre aquest dimecres i divendres.

Segons ha indicat el govern del Principat en un comunicat, les restriccions de viatges de molts països i d'organitzacions, motivades pel coronavirus i que han augmentat les darreres hores, han fet "impossible" que un nombre creixent de participants i ponents hagin pogut unir-se al certamen. Per aquest motiu, i tenint en compte també la voluntat de l'organització de "mantenir la màxima qualitat" prevista per a aquest congrés internacional, s'ha optat per "celebrar-lo el 2021 al més alt nivell esperat".

Andorra, lliure de transmissions de la malaltia

L'organització ha afirmat que lamenta que aquesta situació conjuntural hagi afectat la celebració de l'esdeveniment i està informant als ponents i participants d'aquesta decisió. Tanmateix, l'executiu andorrà informa que actualment no s'està produint al Principat cap transmissió comunitària del Covid-19 i que, fins ara, l'activitat turística del país es desenvolupa amb total normalitat. Aquest dilluns mateix es va anunciar que ja ha estat donat d'alta l'únic habitant que havia donat positiu, un jove que presentava símptomes molt lleus després d'haver viatjat a Milà.

En el cas del congrés, però, dels vint ponents que hi havia previstos només vuit havien confirmat la seva assistència, ja que en les darreres hores hi ha hagut un degoteig d'anul·lacions. "És una decisió motivada perquè no es podia garantir la qualitat" de la cita, segons ha remarcat a l'ANA el director executiu de l’Organització Mundial del Turisme (OMT), Manuel Butler.

De la seva banda, la ministra andorrana de Turisme, Verònica Canals, ha insistit a explicar que encara que hi haguessin moltes conferències que es podien fer de forma telemàtica, el que no estava garantit era precisament l'intercanvi i el diàleg que es vol que hi hagi en aquests congressos.

Descens de demanda turística

Mentrestant, el director executiu de l'OMT ha incidit en que posposar el certamen no té "res a veure" amb les situacions existents en d'altres països on el coronavirus està provocant un "xoc de demanda". Butler ha recordat que el virus "està afectant la demanda però no l'oferta" i hi ha afegit que, per això, l'OMT ha revisat les seves previsions d'arribades de turistes a nivell mundial per al 2020 a la baixa. Així, es passaria d'un creixement d'entre el 3-4% a un decreixement de viatges d'entre l'1 i el 3%.

Tot i això, l'OMT ha volgut llançar un missatge de tranquil·litat. Butler creu que quan hagi passat la crisi del coronavirus hi haurà una "recuperació ràpida i forta". Finalment, ha remarcat que davant el "virus del pànic" que s'està vivint, cal prioritzar "la seguretat de les persones".