Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ajuntament i Generalitat volen potenciar el 'Punt Òmnia'

Ajuntament i Generalitat volen potenciar el 'Punt Òmnia'

Avui ha visitat la Seu el director general d’Acció Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Garriga, acompanyat pel coordinador de Governació al Pirineu, Josep Ardanuy
L'Escorxador
17/01/2008 19:15

El director general d’Acció Comunitària de la Generalitat de Catalunya, Francesc Xavier Garriga, s’ha compromès avui a potenciar el Punt Òmnia de la Seu d’Urgell, un espai únic al Pirineu d’accés a les noves tecnologies. Garriga, que ha visitat la capital alturgellenca acompanyat pel coordinador de Governació a l’Alt Pirineu i Aran, Josep Ardanuy, rebrà en els pròxims mesos una proposta del consistori per tal de donar ‘un nou impuls’ al centre.

Garriga ha analitzat aquest dijous al matí amb l’alcalde urgellenc, Jordi Ausàs, la tasca que duu a terme el Punt Òmnia, ubicat al Centre Cívic l’Escorxador. Ambdós polítics n’han fet una valoració ‘òptima’. El coordinador de Governació a l’Alt Pirineu, Josep Ardanuy, s’ha mostrat convençut, però, 'que encara es podran incloure noves propostes al projecte, que dóna servei a entitats i associacions, i grups socials determinats'.

El projecte Òmnia d’accés a les tecnologies de la informació i la comunicació va néixer l’any 1999 d'una iniciativa conjunta entre el Departament de Benestar i Família i el Departament d’Universitats Recerca i Societat de la Informació de la Generalitat de Catalunya. A l'actualitat està promogut per la Secretaria d'Acció Ciutadana i per la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques.

La Xarxa Òmnia és un projecte preventiu i socioeducatiu, adreçat a tothom, que treballa amb les noves tecnologies, entenent-les com un mitjà de millora i promoció de l’autonomia de les persones i un element de participació afavoridor de la cohesió social. Aquest servei no l’utilitzen els ciutadans de forma individual perquè ja existeix el Telecentre de l’Alt Urgell.

D’altra banda, el director general s’ha trobat també aquesta tarda amb els responsables de les entitats que han rebut l’últim any un total de 12.000 euros per a realitzar activitats diverses. Així mateix, Garriga ha explicat a les associacions ciutadanes les directrius del Pla Nacional del Voluntariat i Associacionisme, que s’aprovarà a principis de l’any que ve. A primers de febrer es farà una nova trobada amb els responsables de les entitats per incorporar-hi les matisacions ‘que des del punt de vista pirinenc i de la comarca es poden incloure al document’. El coordinador del departament de Governació al Pirineu, Josep Ardanuy, ha assegurat que el pla esdevindrà ‘la constitució’ del món associatiu i dels voluntaris.