Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Ajut per canviar el TAC i comprar una incubadora de transport per a l’Espitau d’Aran

Ajut per canviar el TAC i comprar una incubadora de transport per a l’Espitau d’Aran

La Diputació destinarà 326.700 € a l'adquisició dels aparells, que cal renovar perquè estan obsolets
Espitau d'Aran (Foto: Diputació de Lleida)
23/06/2020 20:20

La Diputació de Lleida atorgarà un ajut de 326.700 € al Conselh Generau d’Aran per a la renovació d’equipaments per l’Espitau Val d’Aran. Concretament, els diners van dirigits a l’adquisició d’un equip TAC i d’una incubadora de transport.

En l’actualitat, l’Espitau Val d’Aran té tota una sèrie d'aparells obsolets que cal renovar al més aviat millor per tal de millorar l’assistència sanitària dels veïns d’Aran i de la Ribagorça. En aquest sentit, el centre mèdic disposa d’un equip TAC amb data d’instal·lació de juliol de 2007, que no pot realitzar les proves amb la qualitat necessària per a desenvolupar les tasques assistencials que es duen a terme. Així mateix, des de l’Espitau de la Val d’Aran també s’ha acordat canviar de forma urgent la incubadora de transport.

Aquest compromís el va adquirir el president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, en una reunió amb el síndic d’Aran, Francesc X. Boya, durant l’estada que va fer a la Val d’Aran on, a més de l’Espitau d’Aran, va visitar el Palai de Gèu, a Vielha, i el municipi de Bossòst.

Conveni de col·laboració

Aquestes accions se sumen a l’aprovació en sessió plenària, el passat dia 18 de juny, del conveni marc de col·laboració amb el Conselh Generau d’Aran pel qual la Diputació aporta 245.000 € per al foment de la llengua aranesa, el turisme, la promoció econòmica, la restauració del patrimoni arquitectònic i béns culturals, i per al Centre de Tecnificació d’Esports d’Hivern, durant les anualitats 2020-2023. La Diputació de Lleida i el Conselh Generau d’Aran mantenen aquesta col·laboració des de l’any 2005.