Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Albert Vives 2.0, projecte educatiu per potenciar la competència digital

Albert Vives 2.0, projecte educatiu per potenciar la competència digital

L'Escola Mn. Albert Vives introdueix la utilització de tauletes, portàtils i netbooks des de Pàrvuls 3 anys fins a 6è de primària L'AMPA del centre ha invertit 12.000 euros en dispositius mòbils d'última generació
Escola Albert Vives - Projecte 2.0 2015
10/03/2015 11:27

L'Escola Mossèn Albert Vives ha posat en marxa el projecte "Albert Vives 2.0", que té com a objectiu treballar la competència digital amb diferents dispositius mòbils des de Pàrvuls 3 anys fins a 6è de primària.

El centre disposa de tauletes, dues aules d'informàtica, portàtils i netbooks, que permeten a l'alumnat utilitzar les noves tecnologies d'una forma autònoma i aplicar els continguts de les classes de manera transversal.

Al parvulari les tauletes digitals estan vinculades a una plataforma de gestió de continguts, amb la qual cosa no es poden desconfigurar els aparells. El professorat gestiona directament allò que vol que treballi cada nen. 

D'altra banda, una de les aules d'informàtica del centre incorpora un software que fa possible que els nois i noies interactuïn amb el mestre, que els pot explicar i controlar tots els treballs que duen a terme. D'aquesta manera, l'alumnat de primària treballa la competència digital dins dels diferents projectes del centre.

Cal remarcar que a sisè curs s'ha incorporat netbooks i portàtils per a la utilització de llibres digitals en les àrees de català, castellà, matemàtiques i medi. La iniciativa educativa busca potenciar l'autonomia dels nens i que les tasques lectives siguin més motivadores. Així mateix, es destaca el fet que aquest tipus de canvis permeten al professorat una millor interacció amb l'alumnat.

El projecte "Albert Vives 2.0" ha estat possible gràcies al suport econòmic de l'Associació de Mares i Pares de l'escola, que ha invertit més de 12.000 euros en dispositius mòbils d'última generació.