Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Alcaldes de l'Alt Urgell viatgen a Brussel·les per denunciar la situació que es viu a Catalunya

Alcaldes de l'Alt Urgell viatgen a Brussel·les per denunciar la situació que es viu a Catalunya

Representants de la Seu, Oliana, Organyà, Bassella i les Valls d'Aguilar formaran part d'una delegació de batlles catalans que participaran en un acte unitari per internacionalitzar el cas català
Batlles catalans en contra de l'empresonament del Govern català (Foto: ACM)
06/11/2017 18:15

Més de 200 alcaldes i alcaldesses de Catalunya viatjaran fins a Brussel·les aquest dimarts per denunciar "la persecució judicial i ideològica que pateixen els representants del Govern i el poble català". La delegació comptarà amb la representació dels alcaldes de la Seu (Albert Batalla), Oliana (Miquel Sala), Organyà (Celestino Vilà), Bassella (Cristina Barbens) i les Valls d'Aguilar (Rosa Fàbrega).

La iniciativa, promoguda des de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), inclourà un acte de denúncia que es farà al Centre Cultural Bozar de Brussel·les. En aquesta trobada hi intervindrà la presidenta de l’AMI i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras, i el president de l’ACM i alcalde de Premià de Mar, Miquel Buch, a més de l’alcalde de Sabadell, Maties Serracant; l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas; l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i els eurodiputats Josep M. Terricabras, Ramon Tremosa i Jordi Solé, també alcalde de Caldes de Montbui.

El desplaçament forma part del conjunt d’accions que els comitès executius d'ambdues entitats van decidir emprendre divendres, després de l’empresonament de part del govern català i de l’ordre de detenció internacional emesa per la justícia espanyola de la resta de l’executiu exiliat a Brussel·les.

Associacions municipalistes

Cal recordar que l’Associació Catalana de Municipis i Comarques és una entitat municipalista que compta amb més d’un miler d’ens locals associats, dels quals, 930 són ajuntaments catalans. Actualment ofereix serveis de formació, assessorament jurídic i ofereix productes i serveis a través de la Central de Compres del món local. Defensar els interessos dels ajuntaments perquè puguin oferir els millors serveis a la ciutadania és un dels principals reptes de l’entitat. L’ACM es va constituir el gener de 1981.

Per la seva banda, l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) està formada per 800 ens del món local (ajuntaments, consells comarcals, diputacions, entitats municipals descentralitzades i consorcis) que representen un 80% del total que hi ha a Catalunya. El seu objectiu prioritari és sumar esforços per aconseguir la creació d’un Estat propi per a Catalunya, en el marc de la Unió Europea. L’AMI es va constituir el desembre de 2011.