Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Aliments per la Solidaritat estrena el seu nou centre de distribució a la Seu

Aliments per la Solidaritat estrena el seu nou centre de distribució a la Seu

El local, a les naus de l'antiga Mavisa, apostarà per promocionar l'autonomia de les persones i famílies usuàries. Les entitats que en formen part disposaran de més espai i facilitats per a la seva tasca
23/05/2017 17:40

Aquest dimarts al matí ja s'ha obert el nou centre de distribució del projecte Aliments per la Solidaritat a la Seu d’Urgell, ubicat a l’antic edifici de Mavisa, al costat de l'avinguda de les Valls d'Andorra. Les dues naus prenen el relleu del local cedit per Càritas durant els darrers sis anys, al carrer dels Canonges, i suposarà una notable millora tant per a les persones i famílies usuàries com per a les entitats que hi treballen per fer possible el servei.

L’obertura oficial del nou banc d'aliments, de fet, s’ha realitzat a través dels mateixos voluntaris, que han explicat, amb una visita guiada, les noves dependències i el nou funcionament del servei davant els responsables d’institucions, entitats i empreses urgellenques que hi col·laboren.

Les dues naus, de titularitat municipal, disposen d’un magatzem de 118m2 per guardar-hi els aliments (amb una capacitat per encabir-n’hi uns 100.000kg), i d’un altre edifici, just al davant, que farà funcions d’economat, amb una superfície de 81m2 i amb un format propi d'un supermercat en el qual es distribuirà aliments i productes d'higiene de primera necessitat.

Anna Vives, tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones de l’Ajuntament de la Seu, ha mostrat la satisfacció de totes les parts implicades per poder disposar d’aquestes noves dependències que milloren les anteriors. Vives ha explicat que “aquest nou centre de distribució d’aliments, que dóna servei no només a la Seu sinó a tota la comarca, va acompanyat d’un nou projecte que pretén promocionar l’autonomia de les persones que en són usuàries, ja que canvia el model que es feia servir fins ara”.

Així, els usuaris podran triar els productes que més els convinguin o que prefereixi per a la seva alimentació, en funció de la puntuació que tinguin per la seva situació socioeconòmica. Alhora, el projecte preveu un topall que garanteixi una alimentació equilibrada de les persones. “L’objectiu d’aquest nou model inclou l’aprenentatge de consum responsable i de planificació en funció de les necessitats”, ha remarcat Vives.

En representació de les entitats, el president de l’Assemblea Comarcal de Creu Roja, Ramon Escuder, ha manifestat que "l'evolució amb aquest nou espai és meravellosa" i que “amb aquest nou centre de distribució tots hi sortim guanyant: l’usuari que estarà més ben atès perquè podrà triar el que necessita enlloc de quedar-se amb el que li donen, i el voluntari, que podrà fer millor la seva tasca de classificació dels aliments”.

Entre les millores, Escuder ha destacat especialment el fet de disposar d'un nou toro transportador de palets, que millorarà notablement la seguretat i reduirà els riscos atès que fins ara el moviment dels productes s'havia de fer manualment.

D'altra banda, el responsable comarcal de Creu Roja ha assegurat "no entendre" la polèmica que ha marcat els darrers mesos el banc d'aliments "perquè el procés per renovar l'espai ja feia dos anys que se sabia que estava en funcionament" i "no es podia dir que l'endemà ja arrencaria, havia de superar les etapes necessàries". Ramon Escuder afirma que li "sap greu" que hi hagi exvoluntaris que per aquesta discussió "no gaudeixin ara d'aquestes millores", si bé deixa clar que "les portes són obertes a tothom", també a noves incorporacions, ja que la prioritat és que hi hagi el màxim nombre possible de col·laboradors que s'hi vulguin implicar pel bé de les persones que necessiten aquest servei.

Incorporació d'un vehicle isotèrmic

El nou centre de distribució d’aliments de la Seu i l'Alt Urgell també disposarà ben aviat d’un vehicle isotèrmic per transportar els aliments frescos, cedit per La Caixa.

Aliments per la Solidaritat atén cada any unes 200 famílies de la Seu i de l’Alt Urgell, una xifra que segons el col·lectiu està estabilitzada després del fort increment que hi va haver durant els anys més durs de la crisi. El centre obre els matins de dilluns i dijous. En el projecte hi col·laboren el Consorci d’Atenció a les Persones de l’Alt Urgell (format per l’Ajuntament de la Seu d’Urgell i el Consell Comarcal de l’Alt Urgell), Creu Roja, Càritas, i La Seu Solidària.

  • Presentació del nou espai de distribució d'Aliments per la Solidaritat
  • Local de distribució d'Aliments per la Solidaritat
  • Magatzem de distribució d'Aliments per la Solidaritat