Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Alta participació en les dues primeres jornades de votacions de residents catalans a Andorra amb motiu del 27-S

Alta participació en les dues primeres jornades de votacions de residents catalans a Andorra amb motiu del 27-S

El termini per exercir el dret a vot al consolat espanyol s'ha allargat fins aquest divendres Continuen les queixes pels problemes en la recepció de les paperetes
24/09/2015 17:55

El catalans residents a Andorra han denunciat problemes en la recepció de les paperetes per poder votar en les eleccions del 27-S. Els interessats no han rebut la documentació completa o bé, per recollir-la a Correus s'hi han hagut de personar sense la possibilitat que ningú els pogués fer el tràmit en nom seu.

El període de votació va començar aquest dimecres i s'allargarà fins divendres. Segons informa l'ACN, el primer dia es van formar cues de votants a primera hora del matí i al migdia. Aquest dijous les cues han estat menors però hi ha hagut un degoteig constant de votants durant tot el matí.

Un dels afectats per la falta de paperetes, Roger Parra, especifica que va demanar tots els papers en el termini establert i va rebre tota la documentació per poder votar, "excepte el vot". I afegeix: "Després de demanar les paperetes al consolat, em van dir que no sabien quan arribarien". "Va ser llavors que em vaig dirigir a les oficines d'ERC a la Seu on me les van proporcionar", relata.

Un altre dels catalans queixosos és Jaume Serra, que explica que en el moment de votar no hi ha hagut cap problema, però a l'hora de rebre les paperetes "tot han estat traves". Serra indica que per recollir la documentació per votar, en carta certificada, es pot recollir amb autorització a Correus, però en aquest cas ha estat impossible". I s'ha lamentat: "S'ha de recollir personalment, i si una persona està a l'hospital o no pot anar a recollir la documentació, no pot votar".

Alta participació

El representant de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) a Andorra, Josep Maria Rodríguez, assenyala que el primer dia que va ser present com a representant de Junts pel Sí al col·legi electoral al Consolat, hi va haver "una alta participació". En aquest sentit, Rodríguez comenta que els funcionaris del Consolat han manifestat que en vint anys mai havien vist tanta gent votant. Un total de 541 persones van exercir el seu dret a vot presencialment i més de 800 persones, ho han fet per correu.

Els residents catalans que hagin sol·licitat el vot, poden dipositar-lo al consolat fins divendres a les 20 hores, aportant el sobre amb la papereta, dos certificats d'inscripció al cens electoral i una fotocòpia del DNI o el passaport. Dels 12.391 catalans residents a Andorra amb dret a vot, 2.202 han sol·licitat poder participar en el 27-S.