Alta valoració per a les ratafies i licors de Portet a la 'Guía Peñín'
Licors Portet de la Pobla de Segur segueix obtenint reconeixements per la qualitat dels seus productes. La nova edició de la Guía Peñin de los destilados y la coctelería ha inclòs els sis licors que elabora actualment la fàbrica pallaresa, fundada al 1883. A més a més, els ha donat una de les valoracions mitjanes més altes: 90,5 punts sobre 100.
Aquesta distinció se suma a la recent obtenció de dues medalles d’Or i dues més de Plata al prestigiós concurs Catavinum World Wine & Spirits Competition 2017, que s'ha celebrat a la capital d'Euskadi, Vitoria-Gasteiz.
Els experts de la Guía Peñín han coincidint amb d'altres tastadors a valorar la Ratafia dels Raiers Reserva 21 llunes com el millor producte de la firma poblatana. Concretament, assoleix una extraordinària qualificació de 93 punts.
Els anissos dolç i sec de Portet, elaborats en col·laboració amb Joan Sanromà, fill d’una nissaga licorista de Valls, han obtingut també una alta qualificació, de 92 i 91 punts respectivament. I el producte creat més recentment, la Ratafia de l’Ermità dels Pirineus, ha rebut 90 punts. Cal recordar que aquesta varietat, comercialitzada des de fa tot just cinc mesos, és fruit d’una recepta del segle XVIII que s'ha recuperat en col·laboració amb el Calendari de l'Ermità i amb el monjo Fra Valentí Serra, arxiver i historiador caputxí de Manresa, que va transcriure la fórmula original. Per això, és considerada "la ratafia més antiga de Catalunya".
Finalment, els dos productes més populars i venuts dels que s’elaboren a la fàbrica, la Ratafia dels Raiers i el Licor de Cassís dera Val, han estat qualificats amb 89 i 88 punts.