Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de 4t d'ESO del Col·legi La Salle participen en tallers d'educació financera

Alumnes de 4t d'ESO del Col·legi La Salle participen en tallers d'educació financera

Els joves han après els beneficis de fer un pressupost personal i les conseqüències d’endeutar-se i d’invertir, entre d'altres conceptes. La iniciativa ha anat a càrrec de l'Institut d'Estudis Financers
Tallers sobre finances (Foto: IEF)
08/05/2018 19:55

Els alumnes de 4t d'ESO del Col·legi La Salle de la Seu d'Urgell han participat aquest curs escolar en tres tallers d'Educació Financera, a càrrec de l'Institut d'Estudis Financers (IEF). Les formacions que se'ls ha impartit són "Els Impostos i tu", "Finances per la vida" i "Endeutar-se? Amb seny!", en el marc de la 6a edició del programa d'Educació Financera a les Escoles de Catalunya (EFEC).

La iniciativa formativa la duu a terme l'IEF arreu del país conjuntament amb els departaments d’Ensenyament, Vicepresidència i d’Economia i Hisenda de la Generalitat. El programa, que compta amb voluntaris, té l’objectiu d’oferir conceptes bàsics d’economia financera als alumnes de centres escolars per al seu desenvolupament, tant personal com professional.

L’edició d’enguany ofereix 6 tallers de diferents temàtiques que es duen a terme arreu del territori, arribant a més del 30 per cent dels centres de secundària de Catalunya. En concret, s'espera que la proposta arribi a prop de 360 instituts de 4rt d’ESO i 50 d’adults.

Contingut dels tallers

Els tallers van destinats a conèixer els beneficis de fer un pressupost personal, les conseqüències d’endeutar-se i d’invertir, entendre l’objectiu dels impostos, ser conscient del dret del consumidor a ser informat o conèixer elements bàsics de planificació financera personal i de finances socialment responsables.

En aquest sentit, aquest curs compta amb un nou taller anomenat “Els impostos i tu”, que mostra per a què serveixen els impostos i quines conseqüències es poden derivar del frau. Després de recollir les aportacions de professors i alumnes, també s’han actualitzat la resta de tallers i s’han creat dinàmiques més participatives per tal de generar més reflexió i debat entre l’alumnat.

Voluntariat

Per desenvolupar el programa, l'EFEC ha comptat amb la col·laboració de Caixabank, Banc Sabadell, BBVA, Santander, Caixa d’Enginyers, l’Institut Català de Finances i l’Agència Tributària de Catalunya. El Col·legi d’Economistes de Catalunya, l’Associació Europea d’Assessoria i Planificació Financera (EFPA) i el Col·legi de Censors Jurats de Comptes de Catalunya han donat suport al programa aportant-hi voluntariat. Enguany s’han format més de 650 persones, que han rebut consells pedagògics per tal de facilitar el desenvolupament dels tallers. El voluntariat d’EFEC està composat tant per professionals en actiu (71%) com jubilats (26%), que imparteixen, de mitjana, 6 tallers a l’any cadascun.

D’altra banda, el programa EFEC també ofereix formació a professors de secundària per tal que puguin dur a terme ells mateixos els tallers al seu centre. El programa té una alta valoració entre els professors i alumnes dels centres participants.

Entitat de referència

L'Institut d'Estudis Financers (IEF) és una entitat de referència en la formació i divulgació bancària i financera, creada per les entitats de crèdit espanyoles més rellevants i per la Generalitat de Catalunya, per tal d'afavorir la competitivitat, l'eficiència i la internacionalització del sector financer, així com la promoció de noves iniciatives.