Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de l'Escola Pau Claris fan una recerca sobre l'evolució de la Seu

Alumnes de l'Escola Pau Claris fan una recerca sobre l'evolució de la Seu

El centre participa aquest curs del projecte 'Investiga amb Recercaixa', que té el suport d'investigadors de referència. El grup estudiarà com era la ciutat ara fa 100 anys i com ha canviat
La plaça Catalunya de la Seu l'any 1925 (Foto: Fons Courer-Guillem de Plandolit)
12/12/2017 18:26

Un grup d’alumnes de l’Escola Pau Claris participen aquest curs del projecte Investiga amb Recercaixa, que permet fer una recerca amb la col·laboració puntual de científics de referència. En aquesta línia, aquest dijous el centre urgellenc rebrà la visita de Jordi Martí Henneberg, de la Universitat de Lleida.

Amb l’objectiu principal de fomentar les vocacions científiques i l’esperit de recerca entre l’alumnat de primària, el programa de l'Obra Social La Caixa i ACUP ofereix a les escoles la possibilitat de desenvolupar un projecte interdisciplinari en contacte directe amb investigadors de primera línia. El Pau Claris s'hi suma tot col.laborant en  un treball de recerca al voltant del llegat mediàtic del nostre patrimoni industrial, per identificar i donar a conèixer el conjunt de notícies i material gràfic relatiu al llegat de Catalunya en aquest àmbit des de 1980 fins avui.

Concretament, els alumnes urgellencs investigaran com era la Seu d’Urgell ara fa 100 anys, per entendre quins canvis s’hi han produït i les causes d'aquesta evolució. Es tracta de recollir dades amb enquestes, entrevistes, visites a la ciutat i a l'Arxiu Comarcal, per després sistematitzar-les i presentar-les. L’escola rep un acompanyament i seguiment durant tot el procés per part de l’investigador de referència que aquest dijous visitarà el centre per resoldre dubtes, conèixer de primera mà i valorar-ne el desenvolupament.

Finalment, durant el mes de maig es realitzarà una jornada de presentació al CosmoCaixa de Barcelona, on es trobaran totes les escoles participants, investigadors i famílies en un “Congrés científic per a joves investigadors”.