Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de l'Institut La Valira presenten els seus curtmetratges

Alumnes de l'Institut La Valira presenten els seus curtmetratges

La filmació i muntatge s'ha inclòs en el crèdit de síntesi de 3r d'ESO. Hi han participat 27 estudiants, dividits en un total de 6 produccions
Presentació de curtmetratges fets per alumnes de l'Institut La Valira (Foto: Marc Llovera)
25/06/2019 18:25

L'Institut La Valira ha dut a terme aquest curs 2018-2019 un projecte d'elaboració de curtmetratges a càrrec dels alumnes. El resultat s'ha presentat aquests darrers dies amb un passi a les instal·lacions del centre urgellenc.

Verònica Lapiedra, coordinadora de l'activitat, ha explicat a RàdioSeu que aquesta proposta creativa està inclosa en el crèdit de síntesi de 3r d'ESO. Els alumnes han de preparar el guió (que es de temàtica lliure), preparar les escenes, fer d'actors, inserir-hi la banda sonora i aprendre tot el que comporta fer una filmació. També s'ha comptat amb la col·laboració de persones alienes a l'institut que han aportat els seus coneixements sobre el món de la producció audiovisual. Els curts tenen una durada màxima de 5 minuts.

La preparació ha suposat un treball de 8 dies a l'aula i ha culminat amb una gala que ha inclòs premis per a les millors creacions, les quals també havien de comptar amb el seu cartell de presentació.

En total hi han participat 27 alumnes, dividits en 6 grups. Pel que fa a les temàtiques escollides, des del professorat han destacat el fet que tots ells tenien un punt de misteri o crim, atès que sempre hi apareixen un o més morts. Un fet sobre el qual Lapiedra creu que "cal treure conclusions" sobre per què els joves escullen aquest fil argumental. Els estudiants també hi han abordat qüestions socials com ara l'assetjament escolar (bullying) o bé les malalties mentals.

Des de l'institut fan un balanç positiu de l'experiència, que ha permès als alumnes adquirir nous coneixements i competències en l'àmbit de la creació audiovisual.