Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de l'Institut La Valira presenten una aplicació de mòbil sobre els ocells de la Seu

Alumnes de l'Institut La Valira presenten una aplicació de mòbil sobre els ocells de la Seu

'Flying' és un projecte interdisciplinari en el qual hi han participat els alumnes de 3r d'ESO al llarg d'aquest mes. El resultat s'ha donat a conèixer amb un acte a la Sala de la Immaculada
Presentació de l'aplicació 'Flying'
20/12/2017 20:23

L’alumnat de 3r d’ESO de l’Institut La Valira de la Seu ha presentat aquest dimecres, a la Sala de la Immaculada, l’aplicació per a dispositius mòbils Flying. Aquesta app és el producte final del projecte interdisciplinari que han realitzat els nois i les noies de 3r d’ESO al llarg de tot el mes de desembre. El repte que se’ls va plantejar va ser crear una aplicació amb la plataforma App inventor per donar a conèixer els ocells més característics del municipi, amb una geolocalització i una descripció de cada au.

El projecte Flying ha estat dissenyat per l’equip docent de 3r d’ESO. La intenció era crear un projecte interdisciplinari relacionat amb el medi natural proper per tal de contribuir a la seva difusió i preservació. El projecte Flying té un caràcter bàsicament competencial. De fet, s’han treballat moltes de les competències bàsiques del currículum: comunicativa i lingüística, informàtica, del medi natural i social, l’artística, la cientificotecnològica i també la competència d’autonomia personal.

A més a més de tots aquests objectius pedagògics, Flying té una doble finalitat: posar a la venda aquesta aplicació a Play Store per tal de recaptar diners per al viatge de 4t d’ESO i també tenim com a objectiu presentar el treball als Premios Eco, de la Fundación Educativa Endesa.

L’alumnat s’ha organitzat en grups de treball cooperatiu. Hi ha diversos grups d’experts que treballen aspectes diferents: equips de redactors, equips de gravació, equips d’il·lustradors, equips d’edició de vídeo i equips de programadors. Un cop feta la feina d’equip, s’ha posat en comú i s’ha creat l’aplicació. De fet, els nois i les noies han funcionat com una petita empresa, dividida en departaments d’experts, on cadascú havia de fer unes feines determinades i havia de saber compartir-les amb els companys i companyes per tal d’arribar al producte final. Tot aquest engranatge ha funcionat amb eficàcia i ha donat com a resultat final l’aplicació Flying.