Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Alumnes de l'Institut La Valira presenten una aplicació per a mòbils sobre medi ambient

Alumnes de l'Institut La Valira presenten una aplicació per a mòbils sobre medi ambient

Amb Climometer, els usuaris poden mesurar el seu nivell de responsabilitat respecte de l'entorn. L'app es pot instal·lar en dispositius Android i la recaptació es destinarà al viatge de final de curs
Presentació de l'app Climometer (IES La Valira)
20/12/2019 18:05

L'alumnat de 3r d'ESO de l'Institut La Valira de la Seu d'Urgell ha elaborat aquest trimestre una aplicació per a telèfons mòbils que permet als usuaris mesurar el seu grau de respecte pel medi ambient. L'app, anomenada Climometer, ja s'ha publicat i es pot descarregar per a dispositius Android, a Play Store, al preu de 0,99 euros. La recaptació que se n'obtingui es destinarà al viatge de final de curs que tenen previst fer el curs vinent a Berlín.

Els estudiants van presentar el resultat del treball aquest dijous amb un acte obert a tothom, a la Sala de la Immaculada. La idea va néixer al final del curs passat, a partir del treball de diferents grups del curs de 3r d’ESO. Els darrers mesos, els alumnes han treballat amb mentalitat d'empresa tot aplicant les millors habilitats de cadascun per tal de fer el millor producte final, amb grups especialitzats en un sol àmbit: redacció, programació, disseny, vídeo i difusió, entre d'altres àrees.

El resultat final és una app que dóna consells per millorar personalment el consum i el tracte amb el medi ambient. A la pantalla principal hi ha un gran termòmetre, el qual s’ha de clicar per començar a “jugar” i fer les preguntes que determinan, de l’1 al 10, com de responsable és l'usuari amb el medi ambient. A part d’això, a la pantalla principal hi apareixen més apartats com ara Eco-idees (trucs i consells per millorar el consum), presentació (un vídeo per presentar el projecte); Making of (el vídeo dels moments més divertits del projecte) i per acabar, l’apartat de contacte, on es podrà veure qui ha desenvolupat tota l’app.

El projecte final, a banda de l'aplicació, inclou l'elaboració de dos vídeos que resumeixen el treball que s’ha fet els darrers dies. També hi ha un equip destinat a preparar la presentació per aspirar al Premi Endesa.