Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Àmplia representació de l'Alt Urgell a la trobada estatal del sector làctic artesanal

Àmplia representació de l'Alt Urgell a la trobada estatal del sector làctic artesanal

Formatgers i tècnics exposaran la seva experiència amb la Fira de Sant Ermengol Les sessions se celebren aquest dijous i divendres a la població andalusa de Cártama
Mercè Lagrava (Serrat Gros)
04/11/2009 16:33

Una delegació d'artesans del formatge de l'Alt Urgell i la Baixa Cerdanya, al costat de professionals i experts del sector làctic de la Seu, participaran aquest dijous i divendres a les trobades estatals de formatgers i d'experts en el sector làctic artesanal. Aquest doble seminari se celebra a la població malaguenya de Cártama.

Al taller temàtic sobre Formació i assessorament dins del sector làctic artesanal, hi intervindrà Nati Valls, professora de l’Escola de Capacitació Agrària dels Pirineus i responsable de formació contínua pel sector formatger artesà de Catalunya. Al taller sobre Investigació i tecnologia formatgera hi prendrà part Natàlia Nicolau, tècnica de la UPC relacionada amb les sessions de tast de la Fira de Formatges. De la seva part, la tècnica de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de la Seu, Montse Ferrer, explicarà la seva experiència en l'organització de la Fira, en el taller temàtic sobre Gestió de la qualitat i comercialització.

Després de la reunió d'experts, divendres se celebrarà la Trobada de Cooperació de Formatgers. Per l'Alt Urgell i Cerdanya hi seran Salvador Maura, de la formatgeria de Mas d'Eroles d'Adrall; Mercè Lagrava, de Serrat Gros d'Ossera; Pep Capelles, de L'Orri de Guils del Cantó; i Albert Pons, de Formatges de la Vall de Meranges, a Girul.

En aquestes jornades, organitzades pel centre de formació Francisco Romero, dins del Projecte Leader, hi prendran part professionals de centres de formació, centres d'investigació, universitats, associacions, consells reguladors i tècnics relacionats amb el sector làctic. A més a més de la representació catalana, els assistents provenen de grups Leader del País Basc, Castella-Lleó, Andalusia i les Illes Canàries.

La Trobada d'experts de dijous vol afavorir la interrelació de tots els agents que estan treballant en aquest sector a nivell estatal, com també poder visualitzar la important labor socioeconòmica i ambiental de les empreses làctiques en el medi rural. A més a més, es vol contribuir al desenvolupament i consolidació de les petites empreses i fomentar la vertebració del sector artesanal.