Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra amplia la seva col·laboració amb el Picurt

Andorra amplia la seva col·laboració amb el Picurt

El nou conveni preveu una sessió contínua de pel·lícules de medi ambient, recuperades i esportives. L'edició d'enguany se celebrarà del 20 al 24 de juny
Conveni entre el Picurt i el Govern d'Andorra
19/05/2017 19:28

 Els Ministeris de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i de Cultura, Joventut i Esports, han renovat la seva col·laboració amb la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus, Picurt mitjançant un conveni que amplia la participació andorrana.

El conveni ha estat signat aquest divendres per la directora de Picurt, Montse Guiu, el director general de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marc Rossell, i la directora de Promoció Cultural i Política Lingüística, Montserrat Planelles. Aquest text amplia la participació andorrana a dos anys i també augmenta l’aportació econòmica per part del Govern fins als 5.000 euros, amb la voluntat de convertir Picurt en el Festival de cinema de muntanya de referència dels Pirineus.

Així, per segon any consecutiu Andorra acollirà una part del Festival internacional de cinema de muntanya dels Pirineus amb una sessió contínua de pel·lícules de medi ambient, antigues recuperades i esportives. A més, es farà el lliurament dels premis andorrans del festival.

Picurt és la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus que des de l’any 2006 se celebra al mes de juny a l’Alt Urgell, i aquesta onzena edició se celebrarà del 20 al 24 de juny a La Seu d’Urgell, Artedó i Andorra.

La mostra ofereix films de cultura de muntanya d'arreu del món però amb especial interès i accent en les produccions sobre els Pirineus. Consisteix en la presentació d’aproximadament 60 obres, majoritàriament documentals d’antropologia social, etnogràfics, esportius, sobre patrimoni cultural, medi ambient i recuperació històrica.

La participació d’Andorra a Picurt ha estat continuada mitjançant la Comissió Nacional andorrana per la UNESCO, la Ràdio i televisió d’Andorra, la Societat andorrana de Ciències, l’Arxiu Nacional d’Andorra, productors i directors andorrans que hi han presentat els seus treballs. A més, el Govern d’Andorra s’hi va sumar en l’edició 2016 a través dels Ministeris de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, i de Cultura, Joventut i Esports.