Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra aprova més de 4.600 autoritzacions de treball per a la temporada d'hivern

Andorra aprova més de 4.600 autoritzacions de treball per a la temporada d'hivern

El Consell de Ministres també ha donat el vistiplau a 850 permisos de la quota general d’immigració, en què s'inclouen totes les professions a excepció de la d’administratiu i de conductor repartidor
Departament d'Ocupació d'Andorra (Foto: El Periòdic d'Andorra)
16/10/2019 20:30

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat aquest dimecres, a proposta del titular de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, les quotes d’autoritzacions d’immigració per a la temporada d’hivern 2019-2020, així com la quota general per al període d’octubre del 2019 a l’abril del 2020.

En referència a les quotes de la temporada d’hivern, se'n contemplen 4.605, una xifra que representa un 14,18% més que les autoritzacions acordades per a la temporada 2018-2019. Per fixar aquest contingent, ampliable en un 30%, s’han tingut en compte la demanda dels agents econòmics i el consum de quotes dels anys anteriors.

Del total d’autoritzacions de temporada, 2.493 corresponen al sector hoteler, 1.120 a treballadors de les pistes d’esquí, 474 establiments de restauració de les pistes, 65 a agències de viatges, 268 al lloguer d’esquís, 110 al comerç i 75 al sector de la neteja. Les autoritzacions que han tingut l’increment més notable han estat les del sector hoteler i el sector de les pistes d’esquí, amb un augment d’un 18,71% i un 15,58%, respectivament, en comparació amb la temporada anterior. Pel que fa al repartiment de les quotes, es preveuen 180 permisos per a fronterers, 1.711 per a treballadors comunitaris i 2.714 per a extracomunitaris. El percentatge d’extracomunitaris s’ha incrementat un 17,29% respecte al període anterior.

Quota general

En referència a la quota general, s’han aprovat un total de 850 autoritzacions, ampliables en un 30%. Aquesta xifra és la mateixa que l’any passat. Els permisos de la quota general s’han fixat tenint en compte la millora experimentada en el mercat laboral, en què el nombre de treballs oferts se situa per sobre dels inscrits al Servei d’Ocupació en recerca de feina.

De fet, el contingent de quota és coherent amb la tendència adoptada els darrers anys, així com també el consum de la quota durant el mateix període de l’any anterior, i està vinculat a la necessitat dels sectors productius del país de disposar de més treballadors.

Professions

Igual que l’any anterior, el Ministeri ha decidit obrir quotes per a totes les professions a excepció de les d’administratius i de conductor repartidor, per a les quals hi ha més demandants en recerca de feina inscrits al Servei d’Ocupació que ofertes de llocs de treball. No obstant això, l’aprovació de la quota general d’aquest any introdueix com a novetat la rebaixa de 6 a 4 anys en l’experiència requerida als treballadors extracomunitaris. Aquesta és una mesura de flexibilització del Reglament de quota general de les autoritzacions de residència i treball, i de les autoritzacions de treball fronterer per facilitar la contractació d’empleats que provinguin de països forans a la Unió Europea o l’Espai Econòmic Europeu.