Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra aprova una nova quota d'autoritzacions de treball

Andorra aprova una nova quota d'autoritzacions de treball

08/05/2008 09:42

El Consell de Ministres d'Andorra ha aprovat avui un Reglament de quota general d’autoritzacions de residència i treball i de treball fronterer per a les ocupacions professionals corresponents als grups 1, 2, 3, 51 i 52 de la Classificació Nacional d’Ocupacions. D’aquest cinc grups, s’exclouen determinades ocupacions professionals.

El contingent global de la quota és de 155 autoritzacions, desglossades de la següent manera:

· 65 per a l’ocupació professional de personal directiu d’empreses i administracions públiques, tècnics, i professionals científics i intel·lectuals (gran grup 1 i 2 CNO)

· 65 autoritzacions per a l’ocupació professional de tècnics i professionals de suport (gran grup 3 CNO). En queden excloses les ocupacions dels grups primaris 3313 (agents immobiliaris), 3316 (agents de compres), 3320 (representants de comerç i tècnics de vendes), i del subgrup principal 34 (professionals de suport de gestió administrativa).

· 25 autoritzacions per a l’ocupació professional de treballadors de serveis personals i seguretat (subgrups principals 51 i 52 CNO). D’aquest contingent d’autoritzacions en queden excloses les ocupacions professionals del grup primari 5250 (guàrdies jurats i personal de seguretat privada).

Del contingent global de quota es preveu un límit màxim de 20 autoritzacions per a treballadors que no són nacionals de països de la Unió Europea o de l’Espai Econòmic Europeu.

La duració d’aquesta quota, seguint la tendència marcada en les anteriors, és de 2 mesos (del 7 de maig al 30 de juny).