Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra fa un pas més per a l'intercanvi d'informació financera

Andorra fa un pas més per a l'intercanvi d'informació financera

El Principat ha dipositat l'instrument de ratificació del Conveni sobre l'assistència administrativa mútua en matèria fiscal de l'OCDE
Ratificació del Conveni sobre l'assistència administrativa mútua en matèria fiscal de l'OCDE (Foto: Govern d'Andorra)
26/08/2016 11:40

Andorra ha dipositat aquest dijous l'instrument de ratificació del Conveni sobre l'assistència administrativa mútua en matèria fiscal de l'Organització per a la Cooperació i Desenvolupament Econòmic (OCDE). Amb aquest pas, Andorra reitera el seu compromís internacional per a la lluita contra el frau fiscal i avança en l'aplicació de la normativa per a l'intercanvi d'informació financera.

L'ambaixadora d'Andorra a França, Cristina Rodríguez, ha estat la dipositària de l'instrument davant la secretària general adjunta de l'Organització per a la Cooperació i el Desenvolupament Econòmics, Mari Kiviniemi, en la cerimònia celebrada aquesta tarda a París.

Andorra va signar aquest conveni a Estrasburg el 5 de novembre del 2013. El document va ser ratificat per unanimitat al Consell General el passat 28 de juliol, completant-se ara el procés per a l’entrada en vigor. El desembre 2015 es va signar l'Acord multilateral entre autoritats competents relatiu a l'intercanvi automàtic d'informació pel que fa a comptes financers (MCAA), que instaura el principi de la norma comuna de declaració de l'OCDE. La normativa determina el mètode de recopilació de la informació i la difusió d'aquesta.

El Conveni entrarà en vigor el pròxim 1de desembre, regulant les tres modalitats d’intercanvi previstes: intercanvi d’informació mitjançant sol·licitud prèvia, intercanvi espontani d’informació i l’intercanvi automàtic d’informació. Andorra es compromet a intercanviar informació de manera automàtica a partir del mes de setembre del 2018 amb dades del 2017. Actualment 103 estats són signataris d’aquest conveni.