Ves al contingut. | Salta a la navegació

Eines personals


Sou a: Inici / Notícies / Andorra garanteix l'abastiment de mascaretes per a tothom

Andorra garanteix l'abastiment de mascaretes per a tothom

Les autoritats sanitàries ja han començat a proveir d'estoc les farmàcies, que en una primera fase podran vendre'n un màxim de dues per persona i a un preu regulat. Els casos actius de coronavirus al Principat s'eleva a 474 persones i hi ha 3 noves víctimes mortals
Roda de premsa (Foto: Govern d'Andorra)
06/04/2020 18:05

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha reiterat en la compareixença d’aquest dilluns al migdia que l’abastiment i distribució de mascaretes al país està garantit. Així, el ministre ha explicat que les autoritats sanitàries ja han començat a proveir d’estoc a les farmàcies, que en una primera fase podran vendre’n un màxim de dues per persona i a un preu regulat.

Així, el titular de la cartera de Salut ha recordat que la societat se n’ha d’abastir de manera progressiva i només s’han de posar per sortir al carrer. També ha recordat que es poden reutilitzar. Martínez Benazet ha apuntat que aquestes proteccions facials “protegeixen més a la resta de persones que a qui la porta” i que dur-les “és una mesura solidària”.

Més específicament, el ministre ha detallat que les persones que les necessitin per prescripció mèdica, com ara els col·lectius més vulnerables, poden recollir mascaretes a les farmàcies de manera gratuïta. Les empreses d’activitat essencial han de seguir adreçant-se als canals habituals (o bé el telèfon 180 Punt Empresa, o al correu electrònic ) i la resta de la ciutadania pot demanar-ne també de les confeccionades amb material tèxil al correu .

474 casos actius de coronavirus

Pel que fa a l’actualització de les dades epidemiològiques, Martínez Benazet ha indicat que actualment els casos actius de coronavirus a Andorra se situen en 474, dels quals 55 estan hospitalitzats (38 a planta i 17 a l’UCI). El nombre de recuperats és de 31 persones. En les últimes hores s'ha hagut de lamentar la defunció de tres persones, fet que incrementa fins a 21 el nombre de víctimes mortals al país.

El ministre de Salut també ha fet referència al trasllat de 4 usuaris de la residència La Salita cap al Cedre. Aquest trasllat s’ha fet després que aquestes quatre persones donessin positiu per COVID-19 i se’ls ha inclòs així a les plantes del Cedre equipades i coordinades per l’Hospital a tal efecte.

El titular de la cartera de Salut ha indicat que aquest equipament compta amb cinc plantes “dues de les quals s’han destinat a residents sans, una per a malalts convalescents (és a dir que estan a l’espera de dos resultats negatius per poder ser donats d’alta) i les altres dues, a malalts positius en COVID-19”. Així, Martínez Benazet ha reiterat que es tracta de circuits paral·lels i que els accessos entre plantes estan tancats. De la mateixa manera, el personal que treballa durant el mateix torn es divideix en funció de les plantes i té l’accés restringit a la resta, per tal d’evitar al màxim els contagis.